Afstudeerstage beheer van AI-modellen

 • 40 uur

 • hbo / wo

 • Arnhem

Bij Avisi Labs is de laatste jaren onderzoek gedaan naar verschillende richtingen binnen het werkveld van artificial intelligence. Hieruit zijn meerdere producten naar voren gekomen waarbinnen één of meerdere getrainde AI-modellen gebruikt worden. Deze modellen worden veelal in Python-code ingeladen en worden gebruikt voor de taken waarvoor ze getraind zijn, bijvoorbeeld het detecteren van objecten in een afbeelding.

Momenteel zoeken we naar mogelijkheden om de AI-modellen gecentraliseerd op te slaan. Ze bevatten informatie van de klant of kunnen gebruikt worden om tot specifieke klantinformatie te komen. Deze gecentraliseerde plek moet dan ook juist beveiligd worden. Verder zoeken we een oplossing waarmee we AI-modellen efficiënt kunnen trainen, deployen en schalen. Het is hierbij ook van belang dat de inference met de AI-modellen sneller uitgevoerd kan worden, zodat het proces waarbinnen de AI-modellen gebruikt worden ook sneller uitgevoerd kan worden. We hebben zelf al een korte verkenning uitgevoerd en zijn daar onder andere NVIDIA Triton Inference Server tegengekomen. Dit is een inference server waarmee op een efficiënte manier meerdere AI-modellen gedeployed kunnen worden voor productie. Aan jou de mooie uitdaging om dit verder te onderzoeken! 

Opdracht

Onderzoek op welke wijze NVIDIA Trition Inference Server, of een alternatief daarop, ingezet kan worden om meerdere typen AI-modellen efficiënt en schaalbaar te hosten.

Op basis van de resultaten van het onderzoek moet een implementatie gemaakt worden die het volgende kan:

 • Het samenstellen van een dataset en het kiezen van een juiste trainingswijze voor het trainen van een AI-model. (Voor het uitvoeren van het trainen moet gebruik gemaakt worden van een al door ons zelf gerealiseerde oplossing met bijbehorende trainingsprocessen.)
 • Op basis van de resultaten van de uitgevoerde training (met daarbij bijvoorbeeld de accuracy van het model) moet er gekozen kunnen worden om een getraind model te deployen bij NVIDIA Trition Inference Server of een alternatief.
 • Er moeten zowel nieuwe modellen getraind kunnen worden als het hertrainen van bestaande modellen om ze te verbeteren.
 • Een bestaande applicatie moet aangepast/uitgebreid worden, zodat hij daadwerkelijk gebruik maakt van de modellen die gedeployed zijn.

Het is belangrijk dat het trainen en deployen van een model ook door een klant van ons (niet-technici) uitgevoerd kan worden.

Jouw (technische) interesses?

 • AI (verschillende modellen als een object detection model en image classification model).
 • TensorFlow.
 • Docker/Kubernetes.
 • Google Cloud Platform.
 • Kotlin.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het enige wat we van je vragen is dat je de juiste interesses hebt om je hier in te verdiepen en er goed/beter in te worden.

Het team

Avisi Labs is als team verantwoordelijk voor innovatie binnen Avisi. We hebben veel vrijheid om nieuwe initiatieven te starten in de organisatie en voor (potentiële) klanten. Niet alleen in softwareontwikkeling en innovatie zijn we erg bedreven, ook in gezelligheid en bier drinken! We zijn dan ook zeker op zoek naar iemand die een gezellig team kan waarderen en mee wilt doen met onze wekelijkse (online) pubquizzen!

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaarsstudent die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om af te studeren bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik!

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur