Afstudeerstage Dashboarding voor ontwikkelteams

  • 40 uur

  • hbo / wo

  • Arnhem

Bij Avisi hebben we steeds meer teams die software ontwikkelen voor klanten. We realiseren allerlei oplossingen, van monitoringsoftware voor een computerchipfabriek tot registratiesoftware voor testamenten. Er is hier één duidelijke overeenkomst en dat is natuurlijk dat we software ontwikkelen. In het ontwikkelproces doorlopen we hetzelfde proces, maken we gebruik van dezelfde tooling (Jira, Confluence, Gitlab en Sonar) en we hebben allemaal de uitdaging om inzicht en overzicht te behouden. Dat laatste gaat deze opdracht over: welke informatie moet er op een dashboard komen voor ontwikkelteams?

De opdracht

Veel van onze ontwikkelteams hebben al zelf ingerichte dashboards die ze gebruiken. Daarop vind je allerlei informatie: productiestatistieken, planningen, activiteit op de applicatie, sprintvoortgang en mimes (voor zover je dat informatie kunt noemen...). We willen onze teams gaan helpen door ze een standaard dashboard aan te bieden, het liefst natuurlijk een beetje uitbreidbaar. Een belangrijk vraagstuk daarin is de informatie die we zichtbaar willen maken. We kennen al een aantal KPI's (Key Performance Indicators) die we in onze organisatie gebruiken. Maar hoe kunnen we die consequent uit onze tooling halen? Welke verbeteringen kunnen we op deze KPI's doorvoeren? 

Kortom, we vragen je niet om dashboarding software te realiseren: daar is genoeg van. Je gaat onderzoek doen naar de informatie die het meest waardevol is om inzicht te krijgen in het ontwikkel- en beheerproces van onze teams. Vervolgens komt daar implementatie bij; hoe krijgen we die informatie vervolgens geautomatiseerd uit onze tooling, dat continu inzichtelijk is.

Het team

Ons team ontwikkelt software voor de serieuze start-up Lyfo. Lyfo heeft een oplossing die het mogelijk maakt veel betere dekking en snelheid te behalen op het mobiele netwerk dan normaal. Met name voor hulpdiensten en andere kritieke medewerkers in de publieke ruimte is dit enorm belangrijk. Het is nog een relatieve kleine start-up, waardoor je direct contact hebt met de medewerkers van Lyfo en ook direct feedback krijgt over de features die je aan het maken bent. Ons team ontwikkelt de back-end software voor de oplossing die Lyfo aanbiedt. Het management van aangesloten SIM's en de technische configuratie van de oplossing zijn de voornaamste functionaliteiten waar we mee bezig zijn. Het team bestaat uit drie Software Engineers en een Team Lead. 

Lyfo SRS

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaarsstudent die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om af te studeren bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik.

Gepubliceerd op: 12-10-2022

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur