Afstudeerstage: Developer portal

  • 40 uur

  • hbo / wo

  • Arnhem

Voor onze klant onderhouden en hosten wij een groot aantal softwaresystemen (30+). Voor al deze systemen onderhouden wij de broncode (200+ Git repositories) en de documentatie, hosten en onderhouden wij daarnaast zelf de OTAP-omgevingen voor al deze systemen en leveren wij daar technische ondersteuning voor. De informatie die Software Engineers nodig hebben om een softwaresysteem te ontwikkelen is verspreid over veel verschillende plekken. Zo staat de functionele documentatie op Confluence, de status van de build pipeline in GitLab, welke versie van een dienst er op de testomgeving is geïnstalleerd weer op de statuspagina van de testomgeving, et cetera. Ook is het lastig om overzicht te krijgen van welke (versies van) technologieën (talen, frameworks, etc) er in welke applicaties gebruikt worden. Het zou handig zijn voor een Software Engineer om een portal te hebben waarin informatie makkelijk en op een éénduidige manier vindbaar is. Help jij ons met het introduceren van een Developer Portal?

De opdracht

De Developer Portal hoeft niet al deze informatie zelf te bevatten, maar functioneert bij voorkeur als een aggregator, die de gewenste informatie ophaalt uit de verschillende systemen waarin de informatie beschikbaar is en op een overzichtelijke en éénduidige manier inzichtelijk maakt. De opdracht voor deze afstudeeropdracht bestaat uit vier delen:

  • Breng door middel van een requirements-analyse in kaart wat onze behoeften zijn en prioriteer deze behoeften.
  • Onderzoek wat de beste manier is om zo'n portal op te zetten. Is er standaardsoftware beschikbaar die we hiervoor kunnen gebruiken? Of kunnen we beter zelf iets bouwen? Zet een aantal mogelijke oplossingen op een rij en beschrijf de voor- en nadelen.
  • Bouw een werkende proof of concept van één of meerdere kansrijke oplossingen die je gevonden hebt.
  • Geef een onderbouwd advies over de oplossingen die je gevonden hebt. Welke kunnen we het beste kiezen en waarom?

Het team 

Het team Avisi Cloud Services is verantwoordelijk voor het beheren van het Platform Elektronische Communicatie (PEC), waarop alle notarissen van Nederland zijn aangesloten. Je kunt je vast voorstellen hoe belangrijk het is dat PEC up-and-running en veilig is gezien er dagelijks duizenden gebruikers mee werken! Ons team bestaat uit meerdere Software- en Site Reliability Engineers en heeft ontzettend veel kennis over het reilen en zeilen rondom diensten in productie. Met de juiste expertise en de grootste snoeppot van Avisi (die altijd goed gevuld is!), zorgen wij ervoor dat het gebruik van PEC zo gestroomlijnd mogelijk blijft. 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaars student die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om stage te lopen bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik.

Gepubliceerd op: 17 juni 2022

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur