Afstudeerstage: Digitale toegankelijkheid

  • 40 uur

  • HBO / WO

  • Arnhem

Vind jij ook dat applicaties toegankelijk moeten zijn voor elke type gebruiker? Miljoenen Nederlanders hebben één of meerdere beperkingen; variërend van slechtziend tot slechthorend en van motorisch beperkt tot laaggeletterd. Deze groep mensen moeten net zo goed kunnen meedraaien in de maatschappij als mensen zonder deze beperkingen. Het gebruikmaken van digitale diensten hoort daar ook bij. Veel applicaties houden nog onvoldoende rekening met deze gebruikersgroep en dat willen wij beter doen, jij ook? Lees dan meer over deze toffe afstudeeropdracht! 

De opdracht

Niet alleen vinden wij het belangrijk dat onze applicaties toegankelijk zijn voor iedereen, ook is het tegenwoordig wettelijk verplicht. Als onderdeel van deze opdracht ga jij onderzoeken aan welke eisen een applicatie moet voldoen om toegankelijk te zijn voor elk type gebruiker. Hierna onderzoek je een aantal van onze applicaties of ze hier wel aan voldoen en bouw je een Proof of Concept zodat de applicaties aan de vereisten voldoen. Hierbij ga je op zoek naar een technologie waarmee je automatisch scans kan doen op onze applicaties om te verifiëren dat ze voldoen aan deze eisen. Tot slot adviseer je ons op het gebied van digitale toegankelijkheid en softwareontwikkeling. 

Het team 

Ons team ontwikkelt software voor de serieuze start-up Lyfo. Lyfo heeft een oplossing die het mogelijk maakt veel betere dekking en snelheid te behalen op het mobiele netwerk dan normaal. Met name voor hulpdiensten en andere kritieke medewerkers in de publieke ruimte is dit enorm belangrijk. Het is nog een relatieve kleine start-up, waardoor je direct contact hebt met de medewerkers van Lyfo en ook direct feedback krijgt over de features die je aan het maken bent. Ons team ontwikkelt de back-end software voor de oplossing die Lyfo aanbiedt. Het management van aangesloten SIM's en de technische configuratie van de oplossing zijn de voornaamste functionaliteiten waar we mee bezig zijn. 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaars student die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om stage te lopen bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik.

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur