Afstudeerstage geautomatiseerde security testen

  • 40 uur

  • hbo / wo

  • Arnhem

Veel checks in onze build pipelines worden al automatisch gedaan, maar op het gebied van security testen we nog veel handmatig. De wens is om dit te automatiseren, want waarom zou je het handmatig testen als dit ook geautomatiseerd kan worden?! Er zijn al veel tools beschikbaar voor statische applicatie security testen, door bijvoorbeeld de source code te scannen op vulnerabilities. Voor ons is het interessant hoe we de dynamische security testen kunnen automatiseren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld denken aan het scannen van de REST endpoints op vulnerabilities van een draaiende applicatie. Klinkt het voor jou als een mooie uitdaging om dit te onderzoeken? Lees dan snel verder! 

De opdracht

Inventariseer de wensen bij de verschillende ontwikkelteams. Wat zouden zij bijvoorbeeld graag geautomatiseerd willen hebben op het gebied van security? Onderzoek daarna welke mogelijkheden er zijn van dynamische security testen. Welke oplossingen zijn er allemaal? Bouw vervolgens aan de hand van de resultaten van het onderzoek een implementatie die vanuit de build pipeline draait.

Jouw (technische) interesse?

  • Automatiseren.
  • Security.
  • Docker.
  • Build pipelines (CI).
  • Gitlab.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het gaat er juist om waar jouw interesses liggen. Wat vind je leuk, waar wil JIJ beter in worden? Vind je het ook gaaf om mee te denken over slimme oplossingen? Dan is deze afstudeeropdracht voor jou!

Het team 

Bij Avisi voer jij je afstudeeropdracht uit bij één van onze software-teams. Dit team bestaat uit een Team Lead, drie Software Engineers en een Test Engineer. Je wordt uitstekend begeleid en je kan met vragen altijd terecht bij je buddy of bij één van je andere teamleden. Kennisdeling en innovatie zijn belangrijke pijlers bij Avisi, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te leren naast je afstudeeropdracht! En successen vieren we graag met elkaar in het team, maar ook Avisi-breed. Denk bijvoorbeeld aan een (remote) vrijdagmiddagborrel of gezellige teamuitjes. 

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaarsstudent die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om af te studeren bij Avisi? Lees hier het verhaal van Cas!

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur