Afstudeerstage Microservice resilience testing with Chaos Engineering

  • HBO / WO

  • 40 uur

  • Arnhem

Het creëren van zoveel mogelijk gecontroleerde chaos om applicaties testen... dat is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook nog eens een goede aanvulling om de zwakke plekken van applicaties bloot te leggen. Steeds vaker wordt chaos engineering ingezet om de kwaliteit van applicaties te bewijzen. Binnen Avisi wordt deze discipline nog niet gebruikt, daarom aan jou de mooie uitdaging om te onderzoeken hoe chaos engineering bij kan dragen aan kwalitatief goede software!

Opdracht

Binnen Avisi ontwikkelen wij veelal microservices die gebaseerd zijn op Spring Boot op een Kubernetes cluster. Om de stabiliteit en veerkrachtigheid van deze microservices goed te kunnen testen, zou er gebruik gemaakt kunnen worden van het principe van chaos engineering. De opdracht is om te onderzoeken op welke manier chaos engineering ingezet kan worden binnen een microservice architectuur en om in de praktijk te bewijzen dat het inzetten van deze discipline een goede manier is.

Wat zijn jouw (technische) interesses?

  • Microservice architectuur
  • Spring Boot
  • Kubernetes

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het gaat juist om waar jouw interesses liggen. Wat vind je leuk, waar wil JIJ beter in worden? Vind je het ook gaaf om mee te denken aan slimme oplossingen? Dan is deze afstudeeropdracht voor jou!

Het team 

Bij Avisi voer jij je afstudeeropdracht uit in één van onze zelfsturende softwareteams. Je wordt uitstekend begeleid en je kan met vragen altijd terecht bij je buddy of bij één van je andere teamleden. Kennisdeling en innovatie zijn belangrijke pijlers voor ons, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te leren naast je afstudeeropdracht! En successen vieren we graag met elkaar in het team, maar ook Avisi breed. Denk bijvoorbeeld aan een welverdiende (remote) vrijdagmiddagborrel of gezellige teamuitjes. 

Profiel 

Wij zijn op zoek naar een vierdejaars student die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om stage te lopen bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik!

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur