Afstudeerstage Quality Control met Artificial Intelligence

  • HBO / WO

  • 40 uur

  • Arnhem

Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht waarbij je samen met je team iedere sprint weer werkt aan verbeterde kwaliteit in de fabriek van NXP? Wil jij meer weten over de chips die gebruikt worden in je telefoon, laptop en nog veel meer toepassingen? Heb jij interesse in wat er mogelijk is met Artificial Intelligence bij deze grote chipfabrikant? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen? 

De software die wij maken voor onze klanten wordt gebruikt om de kwaliteit van de door NXP geproduceerde chips te bewaken. De bewaking gebeurt door de meetgegevens die een machine rapporteert te analyseren. Tijdens de analyse wordt bijvoorbeeld gecheckt of de meetwaarden een afwijkend patroon vertonen. Met machine learning kan een neuraal netwerk worden getraind in het herkennen van dit soort afwijkende patronen.

Het doel van deze afstudeerstage is het bouwen en trainen van een neuraal netwerk. Ook ga je het getrainde netwerk inzetten om, parallel aan de reeds bestaande bewaking, de kwaliteit te monitoren.

Wat zijn jouw (technische) interesses? 

  • Java en Scala
  • Angular en React
  • Apache Kafka en Akka
  • Docker
  • Machine Learning en A.I.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het enige wat we van je vragen is of je juist interesse hebt om hier beter in te worden.

Het team

Het Avisi NXP-team heeft korte lijnen met de klant om zo goed in te kunnen springen op de eisen van de klant. Het team bestaat uit een teamlead, twee developers en op dit moment een meewerkstagiair. 
NXP  is een Nederlandse chipfabrikant, voormalig onderdeel van Philips. Sinds 2006 is NXP een zelfstandig opererend bedrijf met zes chipfabrieken in Europa en Azië. Eén van deze chipfabrieken staat in Nijmegen. Grote kans dat jij meerdere chips van NXP gebruikt in bijv. je telefoon of laptop. 

Het team heeft een beheersysteem voor NXP ontwikkeld, genaamd Temptation, dat de apparatuur/machines monitort. Er gaat bijvoorbeeld een alarm af als de machine te heet wordt. Temptation monitort alle apparatuur in de fabriek waarbij events van deze apparatuur (IoT) worden verzameld voor alerting en trendanalyse. Daarmee beheert ons team een bedrijfskritische applicatie: bij uitval van onze software wordt de fabriek stilgelegd. Met 20 events per seconde (dat is 1,7 miljoen per dag!) beschikken wij over enorm veel data. Tevens leent deze grote hoeveelheid (historische) data zich natuurlijk fantastisch voor toepassingen met A.I.!

Temptation bestaat uit een interface (AngularJS front-end en Java back-end) en een event-processor die events verwerkt volgens de filters die door de eindgebruikers via de interface is ingesteld. Bij de nieuwste versie wordt gebruik gemaakt van industriestandaarden zoals Apache Kafka, Akka, Scala, Docker en Cassandra

Profiel 

Volg jij (minimaal) een HBO-opleiding richting Software Development (of vergelijkbaar)?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om succesvol je afstudeerstage te behalen bij Avisi? Lees hier het verhaal van Cas! 

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur