Afstudeerstage relevantie van wijzigingen binnen pull requests

  • 40 uur

  • hbo / wo

  • Arnhem

Bij pull requests is het vaak de vraag welke bestanden belangrijke wijzigingen bevatten. Vaak zijn er bestanden met een wijziging in de naam, imports, een kleine string of whitespace. Deze bestanden moeten wel bekeken worden, maar zijn voor een echte inhoudelijke review vaak niet relevant. Dit zorgt ervoor dat de reviewer lang bezig is om de pull request te bekijken en mogelijk de belangrijkste wijzigingen niet opmerkt.

Het zou waardevol zijn als we een tool kunnen ontwikkelen die in een pull request aangeeft hoe relevant wijzigingen zijn. Zo kan een reviewer gerichter kijken naar bestanden waarin bijvoorbeeld domeinlogica is aangepast of waarin configuratie is toegevoegd. Door de relevante wijzigingen overzichtelijk weer te geven en aan te bieden aan de reviewer, zal de kwaliteit en snelheid van reviews kunnen verbeteren. Lijkt jou dit een mooie opdracht om te onderzoeken? Lees dan snel verder! 

Opdracht

Onderzoek wat relevante wijzigingen binnen een pull request zijn en op welke manier deze gevonden kunnen worden. In de scope van de opdracht moet het aangeven van de relevantie geïmplementeerd worden voor minimaal één programmeertaal en één ander bestandstype, zoals voor configuratie of deployment. De oplossing moet wel uitbreidbaar zijn voor nieuwe talen en bestanden.

Op basis van de gevonden methode uit het onderzoek moet een integratie gemaakt worden met één van de hosted Git-omgevingen van Avisi, zoals GitHub of GitLab. In deze omgeving, of in een aparte omgeving die gegevens ophaalt uit Git, moeten de wijzigingen overzichtelijk aangeboden worden aan de reviewer van een pull request, zodat deze extra aandacht kan besteden aan de belangrijkste wijzigingen. De manier waarop de wijzigingen worden weergegeven moet flexibel in te stellen zijn voor het team dat de tool gebruikt.

Jouw (technische) interesses?

  • Analyse van code.
  • AI.
  • Efficiënt werken.
  • User experience.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het enige wat we van je vragen is dat je de juiste interesses hebt om je hier in te verdiepen en er goed in te worden.

Het team

Avisi Labs is als team verantwoordelijk voor innovatie binnen Avisi. We hebben veel vrijheid om nieuwe initiatieven te starten in de organisatie en voor (potentiële) klanten. Niet alleen in softwareontwikkeling en innovatie zijn we erg bedreven, ook in gezelligheid en bier drinken! We zijn dan ook zeker op zoek naar iemand die een gezellig team kan waarderen en mee wilt doen met onze wekelijkse (online) pubquizzen!

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaarsstudent die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om af te studeren bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik!

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur