Elke applicatie binnen 15 minuten up-and-running en compliant? 

Avisi maakt het mogelijk met een innovatief codified cloudplatform

In de Avisi-toren wordt hard gewerkt aan een bijzonder cloudplatform. Het motto ‘Everything as Code’ staat centraal, net als de complete ontzorging voor de software engineers. Wat maakt dit platform zo interessant en waarom is het nodig?

Platform Engineer

Wat willen we bereiken met het nieuwe platform?

Bij Avisi werken zelfsturende software teams voor een grote verscheidenheid aan klanten. Teams kunnen tegenwoordig zelf infrastructuur regelen via verschillende cloudplatforms in combinatie met het hosten van virtual machines - ook wel bekend als ‘configuration as code’ en ‘no-ops’ i.p.v. ‘dev-ops’.

Het nieuwe platform kan het werk van de software engineers verder versimpelen: naast het hosten willen we toe naar een situatie waar een engineer met zo min mogelijk moeite de applicatie werkend naar productie krijgt (kwaliteit), maar ook direct aantoonbaar voldoet aan SLA’s en de gestelde security- en compliance eisen (compliant). Dit laatste willen we zonder ‘overhead’ bereiken: elke release die met behulp van het nieuwe platform wordt gemaakt wordt, voldoet aan de vooraf gestelde eisen.

We vinden het binnen Avisi belangrijk dat alles wat wij doen aan de ISO 27001 standaarden voldoet. Daarnaast bereiden we ons voor op uitgebreidere eisen/standaarden die dan ook vanuit het platform gefaciliteerd kunnen worden. Doel is dat er gevarieerd kan worden in eisen aan verschillende applicaties: een financiële instelling stelt bijvoorbeeld andere eisen aan applicaties dan een organisatie in de zorg of  een productiebedrijf. Dit willen we automatisch, hoogfrequent en transparant mogelijk maken.

Hoe gaat dat platform er dan uitzien?

Vooral als heel veel meer dan ‘slechts’ een cloudplatform. Allereerst wordt het een container-based PaaS (Platform as a Service). Bij het opzetten hiervan, baseren we ons continu op de principes van de Twelve-Factor App. We richten het dusdanig in, dat er eenvoudig extra tools op gehost kunnen worden. We beginnen met de volledige Atlassian Stack en voegen stapsgewijs ook andere tooling toe.

Daar komt bij dat we codified pipelines inzetten. Dit combineren we met een Continuous Delivery as a Service (CDaaS) framework. Zo zetten we de codified pipelines in, waardoor het leven voor de developer alleen maar makkelijker wordt: met enkele regels code kan hij de benodigde resources (cpu, memory, storage, databases etc.) voor een applicatie aanvragen. Een geautomatiseerd proces zorgt er vervolgens voor dat de applicatie binnen 15 minuten op het platform draait en dat deze door middel van best practices as code en compliancy as code direct voldoet aan alle compliance- en securitystandaarden.

Hoe gaan wij zo’n platform bouwen?

Met een veelzijdig team! We hebben veel technische kennis in huis op gebied van netwerk, infrastructuur en CI/CD-tools. We hebben daarbij behoefte aan gepassioneerde IT’ers. Dus wil jij meewerken aan dit platform? Solliciteer dan op de functie van Platform Engineer, of neem contact op voor meer informatie over het platform.

Vacature Platform Engineer