Kennis Jira en monday.com: een onverslaanbare combinatie voor jouw projectmanagementproces

Jira en monday.com: een onverslaanbare combinatie voor jouw projectmanagementproces

Jira is dé tool voor samenwerkingen tussen teams en wordt voornamelijk gebruikt door software-ontwikkelingsteams en IT-afdelingen. Voor teams die minder technisch onderlegd zijn, kan het uitdagend zijn om Jira te gebruiken. Denk aan HR-, Marketing- of Salesteams, maar ook aan Accounting- en Managementteams. Zij kiezen vaker voor eenvoudiger te gebruiken tools, als monday.com. Door het gebruik van verschillende tools wordt data verspreid over meerdere plekken. Dit is potentieel één van de belangrijkste redenen waarom de samenwerking tussen teams niet soepel verloopt. Om ervoor te zorgen dat deze tools beter met elkaar samenwerken, is er nu de monday.com Jira-integratie! 

 

Group 1261156398 (1)


monday.com. Hoe zat het ook alweer?

Monday.com is een Work Operating System, waarmee gebruikers werkruimten kunnen creëeren rond projecten, taken of klanten in een codevrije-omgeving. De tool is in het leven geroepen in 2021 en vandaag de dag maken al meer dan 100.000 klanten gebruik van deze tool! Dit heeft monday.com te danken aan de gemakkelijk te gebruiken interface, visualisaties, integraties én automations om duidelijke overzichten te creëren en daarmee zo efficiënt mogelijk te werken. Door plug and play heb je geen technische voorkennis nodig om gebruik te maken van deze tool. 


Hoewel we grote fans zijn van monday.com, zien we het niet als een vervanging voor Jira. Jira is de go-tool voor het opsporen van geavanceerde problemen. Vooral voor ontwikkelteams waarin een optimale samenwerking monday.com het gat vult voor de niet IT-teams. 

 

Issue tracking en projectmanagement met Jira
Jira is een populaire tool voor issue tracking en projectmanagement. Met Jira kunnen teams problemen en taken beheren, de voortgang van projecten volgen en communiceren over projecten en problemen. De tool biedt flexibele aanpasbare workflows en een breed scala aan integraties met andere tools, waardoor teams het tool naar hun specifieke behoeften kunnen aanpassen. Dankzij de robuuste functies en de aanpasbaarheid is Jira een waardevolle tool voor elk team dat efficiëntie en productiviteit wil verbeteren.

 

Jira- & monday.com-integratie
De integratie tussen monday.com en Jira biedt verschillende voordelen voor teams die samenwerken aan software-ontwikkeling en IT-projecten. Door het gebruik van deze integratie kunnen verschillende teams beter samenwerken en hun projecten naadloos integreren. Dit betekent dat taken en problemen die in Jira zijn geregistreerd, kunnen worden gevolgd en bijgewerkt in monday.com, en vice versa. Hierdoor wordt de communicatie tussen teams verbeterd en kunnen ze gemakkelijk informatie delen en samenwerken aan projecten.


Werken jouw teams nauw samen en maken zij gebruik van zowel Jira als monday.com? Wacht niet langer en begin vandaag nog met het gebruik van de integratie. Plan een afspraak in met één van onze monday.com-experts. Wij helpen je graag verder!