Implementatie & integratie

van Atlassian Software

We kunnen ons goed voorstellen dat je hulp nodig hebt bij het optimaal implementeren en integreren van Atlassian-software binnen jouw softwarelandschap. Er zijn veel afhankelijkheden waar je rekening mee moet houden. Wij hebben inmiddels honderden bedrijven, van startups tot multinationals, geholpen de software te implementeren en te integreren. Daardoor weten we exact waar je rekening mee moet houden. Wist je al dat wij ook managed hosting aanbieden voor jouw Atlassian-software?

Implementatieplan

In sommige gevallen is de implementatie eenvoudig: standaardprocessen die ondersteund moeten worden door de software, zonder dat hierbij integraties naar andere back-officesystemen  noodzakelijk zijn. In dat geval is een implementatieplan overkill. Voor de complexere projecten is het belangrijk tot een gefundeerde oplossing te komen inclusief een inschatting van de inspanning. Wij willen voorkomen dat we vooraf te weinig informatie hebben, waardoor we aannames moeten doen. Deze aannames leiden vaak tot een wijzigende scope, verschuivende tijdlijnen en overschrijding van de kosten tijdens de implementatie.

Om dit te voorkomen maken we samen met jou een implementatieplan. Hierbij doen we gedegen onderzoek naar de gebruikersbehoeften, de mogelijke oplossingen en de haalbaarheid van de oplossingen. Het opstellen van een implementatieplan heeft een viertal doelen:

  1. De huidige situatie in kaart brengen
  2. De organisatiedoelstellingen voor dit project definiëren
  3. Uitgewerkte oplossingen om de doelstellingen te behalen
  4. Mogelijke planning om tot de gewenste oplossing te komen

Waarom een implementatieplan?

Het belangrijkste voordeel dat we je bieden met het maken van een implementatieplan, is het geven van inzicht in het project en de implicaties die een implementatie heeft.

Daarnaast biedt een implementatieplan de volgende voordelen:

  • Objectieve analyse van de huidige situatie
  • Een duidelijk gedefinieerde visie
  • Gebruikersbehoeften getoetst aan de visie en gekoppeld aan mogelijke oplossingen
  • Een exact beeld van de scope, de impact van het project en hoe het past binnen de organisatiedoelstellingen
  • Een gefaseerde milestone-planning
  • Een inschatting van de benodigde resources

Daarnaast voorkom je met het maken van een gedegen implementatieplan dat je laat in het project geconfronteerd wordt met benodigde aanpassingen in de architectuur. De inspanning en de kosten om de architectuur laat in het project te wijzigen kunnen namelijk flink oplopen.

Na oplevering van het rapport heb je alle informatie in handen om een gefundeerde beslissing te nemen over het project als geheel, de specifieke wensen en de implementatie en integratie van de software.

 

1 uur gratis consult

Tijdens een 1 uur gratis consult kunnen we meer informatie geven over implementatie van Atlassian software voor jouw specifieke situatie. Dit consult kun je vrijblijvend boeken via onderstaand formulier. 

Boek 1 uur gratis consult

Hulp nodig bij Atlassian-implementaties?
Lotje Euser

Neem direct contact op met het Atlassian team!

Lotje Euser

  088-284 74 74