Scaling Agile

Cross-project inzicht, wij regelen het!

Het werken in Agile teams is de laatste jaren gemeengoed geworden binnen de IT-wereld. Hierdoor is het aantal mislukte IT-projecten drastisch gedaald, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. 

Hoe zorg je dat je het overzicht over verschillende teams houdt, hoe zorg je dat de verschillende teams onderling continu de werkzaamheden en te bereiken doelen afstemmen en hoe zorg je er voor dat je kunt monitoren of hetgeen ontwikkeld wordt nog in lijn is met de strategie?

Wij hebben een methode ontwikkeld om jouw de tools in handen te geven om controle te houden over jouw projecten. Onze experts helpen je graag de agile transformatie naar een hoog plan te brengen, zodat je de juiste tooling in handen hebt om meer grip te krijgen op jouw projectmanagement.

Ontzorgen met resultaat!

Onze methode is gebaseerd op de SAF(e) methodiek, ook wel het Scaling Agile Framework genoemd. Het doel van deze methodiek is om de wendbaarheid van jouw organisatie te vergroten en alle teams met elkaar te alignen zodat je maximale waarde aan jouw klanten kunt leveren in de kortste tijd. Maar uiteraard maken we met jou een plan afgestemd op de wensen binnen jouw organisatie. Waar veel andere bedrijven zich met name focussen op het inrichten van processen, vinden wij het van groot belang dat ook de tooling is afgestemd op deze processen. Daarnaast trainen we jouw teams om de adoptie van deze verbeteringen te versnellen. Onze methode is er op gericht jouw organisatie volledig te ontzorgen bij het inrichten van Scaling Agile en levert verschillende voordelen, waarvan een eenduidige manier van werken en meer inzicht, overzicht en controle over de projecten enkele voorbeelden zijn.

De juiste tooling

Zoals hierboven al gesteld, zijn wij geen organisatie die processen stand-alone inrichten. Wij geloven dat deze processen alleen door jouw organisatie geadopteerd worden als de tooling hier tot in detail op is afgestemd en collega's zich thuis voelen in de tooling door  volledige training.

Atlassian's Jira Software is de #1 software development tool gebruikt door Agile teams. Door Jira Software te verrijken met Portfolio voor Jira en dit in te richten leveren we je een kant en klaar dashboard om cross-team requirements te managen en in te plannen. Daarnaast biedt dit dashboard crossteam overview, waardoor knelpunten snel aan het licht komen en hier actie op ondernomen kan worden.

Documentatie binnen projecten, van architectuur tot aan meeting notes maakt alle projectgerelateerde informatie direct toegankelijk voor teams en is daardoor van groot belang. Door Atlassian Confluence hiervoor te gebruiken kun je documentatie en Jira-tickets direct aan elkaar linken, wat voor beter overzicht zorgt en samenwerking stimuleert.

Wil je een keer sparren over Scaling Agile?

Onze consultants staan klaar om je er meer over te vertellen. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Kunnen we jou helpen?
Demi Blauwe Achtergrond

Neem direct contact op met het Atlassian team!

Demi van Duiven

  088 28 47 413