Kennis Blogs Opening nieuw kantoor!

Opening nieuw kantoor!

Toen Barri, Jan en ik elkaar opzochten, zo’n achttien jaar geleden was al snel duidelijk wat de verdeling was. We verschillen totaal van elkaar, maar het mooie was: dat werkte wel. We maakten een goed plan en gingen aan de slag.

 

 

Eerst vanaf de zolderkamer bij Barri, maar algauw hadden we meer ruimte nodig en die vonden we op het bedrijventerrein IJsseloord. Van daaruit is stevig doorgebouwd aan Avisi tot het bedrijf dat het vandaag is: ruim 80 mensen die samen in kleine of grotere teams honderden klanten bedienen. En dat is meteen de reden voor het nieuwe pand: het paste simpelweg niet meer in het pand aan de Meander. We moesten op zoek naar iets groters en dat is gelukt. Dat willen we vanaf vandaag graag laten zien!

 

U bent dan ook van harte welkom in het World Trade Centre Arnhem, de locatie van ons nieuwe kantoor. We luiden een nieuw tijdperk in voor Avisi. In plaats van versnipperde huur op onze oude locatie, krijgen we nu een eigen kantoor. Helemaal klaar voor de toekomst. Gewoon hier in Arnhem. Waar veel grote IT-bedrijven zijn weggetrokken, hebben wij Arnhem tot Center of the Universe gebombardeerd. Arnhem is goed voor ons geweest. We hebben goede contacten, er is hier een fantastische hogeschool en het barst hier van het jonge talent. We zijn blij dat we in het centrum, letterlijk, van deze actie een plek mogen hebben, maar ook een plek kunnen creëeren voor studenten, medewerkers en iedereen die met ons mee wil leren.

 

Het betrekken van een nieuw pand is iets om bij stil te staan. Het is niet alleen een verandering van de muren om je heen en het uitzicht: een verhuizing heeft ook invloed op de manier waarop je werkt. Een gebouw gaat, hoe je het ook wendt of keert, deel uitmaken van je bedrijfscultuur.

We hebben ons best gedaan om de waarden waar we Avisi op hebben gebouwd terug te laten komen in het ontwerp. Dat is pijnlijk goed gelukt: sinds we hier onze intrek hebben genomen hebben meerdere mensen, incluis ikzelf, al een onvrijwillig hardhandige ontmoeting gehad met de glazen wanden die staan voor transparantie en openheid. Ze zijn wel heel transparant uitgevallen. U bent gewaarschuwd!

 

Vanuit deze mooie locatie gaan we de toekomst in. We werken verder aan onze strategie. En gelukkig hangt het voortbestaan van Avisi al lang niet meer van mij, Barri en Jan af. Er zijn genoeg mensen bij ons aangesloten die met ons meedromen. Die samen met ons in staat zijn een beeld van de toekomst te schetsen. En die toekomst stond al in ons eerste plan van 18 jaar geleden: niet per se de grootste zijn, maar wel de beste. Dat is de strategie die hier, mede geholpen door deze fantastische locatie, centraal komt te staan.

 

Het doel is niet om in alles de beste te zijn. Het doel is ook niet om de concurrentie te overtreffen. Het doel is om boven onszelf uit te stijgen. Hoe worden we als bedrijf beter dan we vorige week waren?

 

Moeten we daar veel voor veranderen? Ik denk het niet. We kunnen dat bereiken door de beste versie van onszelf te ontdekken:

  • Meer leren over ons eigen gedrag
  • Herkennen wat we doen als we op ons best zijn
  • En als we dat herkennen, vooral ook delen.

 

Een cliché zegt: wat je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Delen van twijfel, zorgen, spanning, het vele werk, maar ook het plezier en het succes. Dat is het soort delen waar je de beste van wordt.

 

Wat u bij Avisi ook vaak terug zult zien is het woord passie. Passie, dat is het gevoel dat je het werk dat je doet waarschijnlijk voor niets zou doen en dat je maar niet kunt geloven dat je ervoor betaald wordt. Ik heb niet de illusie dat we daar echt mee weg zouden komen, maar ik werk hier in ieder geval met zeer veel plezier en hoop dat jullie allemaal, mede geïnspireerd door de locatie, met datzelfde gevoel hier werken of met ons samenwerken.

 

Vertel het Avisi-verhaal aan iedereen die het wil horen! Ik ontvang u graag op onze nieuwe locatie!