Kennis Blogs Atlassian introduceert Analytics, Compass & Atlas op Team’22

Atlassian introduceert Analytics, Compass & Atlas op Team’22

In april waren wij aanwezig op Atlassian Team'22. Hét event waar nieuwe updates geïntroduceerd worden rondom Atlassian. Dit jaar stond het in het teken van het verhogen van de effectiviteit en transparantie van Developer Tools en Collaboration Software. Wij hebben de belangrijkste introducties voor je op een rijtje gezet!

 

Compleet project-overzicht met Atlas

Eén van de grootste introducties is Atlas. Dit is een open project directory. Hoe groter de organisatie, hoe moeilijker het is om de communicatie en samenwerking tussen teams te stroomlijnen. Vaak zijn er tal van projecten en doelstellingen en is het niet altijd duidelijk wie waaraan werkt. Atlas geeft gebruikers in één oogopslag inzicht in de status van organisatieprojecten en hoe deze projecten zich tot elkaar verhouden. Ook zie je wie aan welk project meewerkt. Dit overzicht zorgt ervoor dat de projectleden altijd op de hoogte zijn van het project. Tot slot is het mogelijk om Jira-tickets, Confluence-pagina's en Trello-boards met Atlas te verbinden. Zo is alle informatie op één plek te vinden. 

 

00- Hero (1)Bron: Atlassian Atlas

 

Compass: mission control for distributed architecture

Het ontwikkelen van nieuwe producten is ingewikkeld. De werkdruk van Software Developers wordt alsmaar hoger, doordat ze veel gebruikmaken van microservices. Dit staat innovatie en productiviteit vaak in de weg! Daarom is Atlassian met een oplossing gekomen, namelijk Compass. Compass maakt het mogelijk om microservices in één omgeving te beheren. Het houdt dependencies tussen componenten en teams bij, wat het makkelijker maakt om oplossingen te vinden als iets misgaat. Ook heb je nu een overzicht van welke microservices beschikbaar zijn binnen jouw organisatie. Oftewel, een hub waarmee jij jouw ontwikkelaars beter laat samenwerken en de effectiviteit verhoogt!Compass-Hero-2 (1)Bron: Atlassian Compass
 

Meer inzicht met Atlassian Analytics & Data Lake

Tot slot komt Atlassian met 2 nieuwe data-platformen, namelijk Analytics en Data Lake. Data Lake is een verzamelplaats voor data vanuit Jira Software en Jira Service Management. Later dit jaar worden hier meer producten aan toegevoegd. 

Ook kan je straks gebruikmaken van Atlassian Analytics. Dit draait op de techniek van Chartio, een Cloud based visualisatie- en analytics-organisatie die door Atlassian onlangs is overgenomen. Het is mogelijk om Analytics met Data Lake te verbinden. Hierdoor krijg je toegang tot diverse dashboards, SQL en no-code visualisaties. Bovendien kan je Atlassian Analytics ook met andere business critical datasources verbinden. Zo is het in de toekomst mogelijk om Analytics te koppelen aan 3rd party BI-tooling zoals Microsoft BI.

 

Schermafbeelding 2022-04-14 om 15.31.33Bron: Atlassian Analytics

 

Wil je weten hoe deze nieuwe Atlassian-diensten kunnen bijdragen aan de optimalisatie van jouw processen?

 

Get in touch!