Kennis Blogs Avisi is trotse Silver Member van de CNCF

Avisi is trotse Silver Member van de CNCF

Sinds 16 december 2021 is Avisi Cloud met haar product Avisi Managed Environments een trotse Silver Member van de Cloud Native Computing Foundation. Vanuit de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) wordt de ontwikkeling van Kubernetes en andere snelgroeiende open source-projecten aangestuurd. Met deze Silver Membership is Avisi één van de 10 Silver Members in Nederland.  

 

State versus Change

Software blijft continu in ontwikkeling en moet altijd optimaal blijven functioneren. Waarbij de meeste hostingproviders zich richten op State, richt Avisi Cloud zich op de Change-mindset. ''Wij waren op zoek naar een partij die zich focust op het continu veranderende ecosysteem. Wij zochten een platform waarbij de volledige stack, van infrastructuur tot Kubernetes, geautomatiseerd wordt beheerd om de Change-mindset te faciliteren. De bestaande oplossingen hebben hier geen focus op. Daarom hebben we het zelf gemaakt, namelijk Avisi Managed Environments'' , legt Jeroen Veldhorst - CTO van Avisi Cloud - uit. Het Avisi Managed Environments-platform is gebouwd op basis van Kubernetes en zorgt ervoor dat applicaties (en bijbehorende infrastructuur) op 100% geautomatiseerde wijze beheerd en geüpdate worden, waardoor gebruikers tot 20% extra ontwikkelcapaciteit winnen. 

 

CNCF is de organisatie achter Kubernetes, waardoor Avisi Cloud ervoor gekozen heeft om Silver Member van CNCF te worden. Gebruikmaken van Open Source-technologie, zoals Kubernetes, is gratis en met deze membership wil Avisi Cloud teruggeven aan de Cloud Native-community. ''Wij vinden het belangrijk dat de ontwikkeling van Kubernetes en Cloud Native-technologie goed verloopt. Niet alleen omdat we er zelf gebruik van maken, maar ook omdat wij hierdoor andere organisaties helpen om beter met deze technieken om te gaan. Met deze Silver Membership dragen wij bij aan de community. Zo worden we samen beter'' , aldus Veldhorst.

 


cncf-member-silver-color

 

Thought Leadership

Deze Silver Membership met CNCF geeft Avisi Cloud de mogelijkheid om kennis te delen via verschillende communicatie-uitingen, zoals CNCF Blogs, Kubernetes Blogs & KubeWeekly. ''We willen waarde en expertise leveren aan de community. Zo lichten we graag toe hoe je een omgeving goed kan inrichten, tegen welke problemen je aan kunt lopen en hoe je deze problemen kunt voorkomen. De eindgebruiker wilt dat zijn applicaties te alle tijde beschikbaar zijn én goed werken. We willen dat de community onze kennis over neemt, zodat we dit kunnen waarborgen. Als Silver Member van CNCF mag de eindgebruiker dit van ons verwachten'' , zegt Veldhorst. Doordat Avisi Cloud haar eigen platform - Avisi Managed Environments - heeft gebouwd, is er niet alleen kennis aanwezig over componenten, zoals Kubelet, Kube-Proxy en Kube-API Server, maar over de volledige stack. Veldhorst zegt hierover: ''Wij zijn zelf software-ontwikkelaars en vinden onze oorsprong in het automatiseren van oplossingen voor onze klanten én onszelf. Daarom kunnen wij met deze Silver Membership kennis bieden waar niet iedereen in de community kennis van heeft.'' 

 

Cloud Native Computing Foundation

De Cloud Native Computing Foundation (CNCF) bouwt duurzame ecosystemen en zorgt voor samenwerking tussen 's werelds grootste publieke en private Cloud Providers, innovatieve start-ups, eindgebruikers en project contributors. CNCF host kritische componenten van de globale technologie-infrastructuur en dient als een vendor-neutral home voor veel snelgroeiende projecten op GitHub, zoals Kubernetes, Prometheus, Envoy en meer. 

 

Get in touch!

Wil je meer weten over het Silver Membership en hoe wij onze kennis inzetten voor het Cloud Native-ecosysteem óf 20% ontwikkelcapaciteit winnen met Avisi Managed Environments?