Kennis Blogs Intermax en Avisi bundelen krachten

Intermax en Avisi bundelen krachten

Sinds 2019 werken Intermax en Avisi samen om de beste cloud-diensten te leveren die er in de markt te vinden zijn. In dat jaar is het Avisi cloud-platform gemigreerd naar de datacenters van Intermax. Aan deze vruchtbare samenwerking hebben we onlangs een extra dimensie toegevoegd door gezamenlijk een klant te bedienen met een veilig, beschikbaar, schaalbaar en wendbaar cloud-platform.

 

Gedeelde visie

Intermax heeft als missie om de leidende IT managed services provider te zijn voor organisaties waarvoor privacy en beschikbaarheid van kritiek belang zijn. Dát Intermax kwaliteit serieus neemt, blijkt uit het feit dat ze het meest gecertificeerde cloudsourcingbedrijf van Nederland zijn. Ze werken vanuit de gedachte dat systemen er zijn om mensen te ondersteunen in plaats van andersom. Deze gedachte vertaalt zich in de klantgerichte aanpak die Intermax heeft.

 

Avisi deelt deze visie. Dit is samen met de mogelijkheid technische kennis te bundelen om klanten optimaal te kunnen bedienen, één van de belangrijkste redenen dat we in 2019 een samenwerking aan zijn gegaan. Sindsdien hosten wij Avisi Managed Environments - ons cloud-platform - in de datacenters van Intermax.

 

Samen klanten optimaal bedienen

Avisi en Intermax hebben dit partnership in 2021 uitgebreid door voor het eerst gezamenlijk een nieuwe klant te bedienen. Deze organisatie onderzocht mogelijkheden om haar bedrijfskritische applicatie naar een cloud-hosting-omgeving te migreren. Gezien het belang van deze applicatie was de huidige oplossing - een virtual machine in een on-premise datacenter - achterhaald.

 

De klant zocht maximale zekerheid en zorgeloosheid rond de hosting van de applicatie. Door de kennis van Intermax rondom cloud-applicatie-hosting en de technische kennis van Avisi om een optimaal cloud-platform op te zetten en te beheren met elkaar te combineren, kunnen wij deze organisatie optimaal bedienen. Intermax en Avisi hebben om deze reden besloten om de klant een gezamenlijk aanbod te doen.

 

Van Kubernetes tot Docker-containers: het ideale cloud-hosting-platform

Samen met de klant hebben wij gekeken naar de optimale oplossing die past bij haar eisen en wensen. Een oplossing waarbij er geen zorgen zijn over security, up-time en toekomstbestendigheid. We hebben gekozen voor een opzet waarbij Avisi Kubernetes Clusters levert via Avisi Managed Environment en Intermax daar bovenop Docker-containers inregelt. Met Docker kunnen alle services in aparte containers draaien wat het beheer eenvoudig maakt en waardoor de applicatie van de klant praktisch oneindig opgeschaald kan worden. Door Kubernetes worden de containers gemanaged om ervoor te zorgen dat ze altijd in de lucht blijven.

 

Optimale beveiliging en vertrouwen in het platform

De applicatie van de klant draait in een volledig geïsoleerde omgeving om aan alle moderne beveiligingsstandaarden te voldoen. We hebben eerst een ontwikkel- en testomgeving opgezet waarna we de applicatie hebben gemigreerd naar het - voor de klant - nieuwe platform. Door de applicatie én het uitgerolde platform uitgebreid te testen, heeft de klant nog meer vertrouwen gekregen in de geboden oplossing.

 

Inmiddels profiteert deze eerste gezamenlijke klant van Intermax en Avisi van onze gecombineerde kennis en hoeft zij zich geen zorgen te maken over zaken als veiligheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid en wendbaarheid van de hosting-omgeving. 

 

Wil je meer weten over deze samenwerking óf onze Cloud dienstverlening? 

 

Get in touch!