Kennis Blogs Maak jouw thuiswerkdag productiever met de Avisi Tech Lab Thuiswerksurvivalgids!

Maak jouw thuiswerkdag productiever met de Avisi Tech Lab Thuiswerksurvivalgids!

 

Welkom bij de Avisi Tech Lab Thuiswerksurvivalgids. Deze gids helpt jou als gemiddelde thuiswerker om beter en met meer plezier de werkdag te overleven!

 

1. Fit blijven

Mis je fietsen naar je werk of krijg je constant last van je rug en een stijve nek? Probeer wat van deze tips:

  • Neem elk uur een kwartier pauze om een frisse neus te halen of naar het koffiezetapparaat te lopen.
  • Daarnaast is het verstandig om elk uur te wisselen tussen zitten en staan. Heb je geen stabureau? Kijk dan naar tafelverhogers.
  • Je zou ook je dag kunnen beginnen, of eindigen, met een lange wandeling of fietssessie. Dit houdt je gezond en het zorgt voor ritme.
  • Tenslotte is een aanrader om niet langer die nieuwe bureaustoel uit te stellen. Investeer in je rug!

 

2. Focussen en productiviteit

Productief blijven tijdens het thuiswerken is niet voor iedereen even simpel. Soms werk je beter als je met collega's kunt overleggen, maar dit werkt natuurlijk niet voor iedereen. Heb je last van familieleden of huisgenoten? Spreek duidelijke momenten af waarop ze jou kunnen storen.

Stop en start op vaste tijden, ritme geeft structuur en rust. Als je vaak afgeleid bent door je mobiel of als je extra structuur nodig hebt om te concentreren, probeer dan een focus-app zoals Forest en Pommedoro.

 

3. Noise cancelling

Gefocused blijven in een moeilijke omgeving? Hier zijn wat tips:

  • Jezelf afsluiten met een goede noise cancelling-koptelefoon kan veel lawaai wegfilteren. 
  • Natuurlijk kan je ook muziek gebruiken ter afscherming van je omgeving. Vind je muziek afleidend? Dan kan je ook omgevingsgeluiden samenstellen met Noisli of NoiseGenerator.

P.S. Voor al je collega's kan je een tool als Krisp gebruiken, zodat achtergrondgeluid uit je microfooninput wordt gehaald. Wel zo fijn!

 

4. Verbeteren en innoveren

Laat jezelf niet stagneren in deze thuiswerkperiode! Zie deze periode als een mogelijkheid om nieuwe workskills te leren. Plan een uur in waarin je jou volledig stort op zelfontwikkeling, ook al is dit slechts één keer per maand. Uiteindelijk staat het leven voor iedereen enigszins stil, zorg er dan voor dat je kan zeggen dat je toch wat dingen geleerd hebt.

 

5. Communiceren

Op afstand communiceren staat gelijk aan onnodige zoommeetings (lees: een heleboel). Wat als dit als een écht digitaal kantoor aanvoelt?! 

Met het digitale kantoorplatform Gather (not sponsored, wel heel gaaf) kan je elkaar digitaal fysiek zien. Of je kunt, zoals wij, het hele kantoor nabouwen.

Daarnaast is het soms gewoon fijn om een paar uur per dag in een videocall te zitten, ook als je niet direct hoeft samen te werken. Dat creëert toch een saamhorigheidsgevoel. 

 

6. Plezier

Ben je die genante digitale vrijmibo's inmiddels zat? Dan is het tijd om de spellenkast te openen! 

Speel samen met je collega's een digitale partygame, zoals Gartic Phone, Scribble, Cards Against Humanity of Jackbox Party Games. Het zal je verrassen hoeveel leuker de afsluiting van je week hiermee kan worden.

Ook in de thuiswerkperiode is het goed om samen fysieke uitjes te organiseren. Stap een kroeg in voor een lekker biertje of organiseer een heerlijke BBQ bij een collega in de tuin. Maak het zo gezellig mogelijk!

 

Succes!

Hopelijk voel je je gemotiveerd om wat van deze survivalgids op te pakken, een kleine stap vooruit kan al grote positieve gevolgen hebben. Veel thuiswerkplezier en productiviteit toegewenst vanuit ons ontwikkelteam en hopelijk kun je deze gids binnenkort bij het digitaal grofvuil gooien!Thuiswerksurvivalgids