Kennis Blogs Vanuit huis solliciteren, hoe werkt dat?

Vanuit huis solliciteren, hoe werkt dat?

Geen nieuws, maar ook alle medewerkers van Avisi werken sinds vrijdag 13 maart 2020 volledig thuis. Avisi is als modern softwarebedrijf al volledig digitaal en paperless, maar overleggen en sollicitatie-gesprekken deden we altijd nog face to face. Voor onder andere ons recruitment team bracht dit een nieuwe uitdaging met zich mee, want de werving van nieuwe talenten gaat onverminderd door. Avisi groeit en ook ten tijde van COVID-19 hebben wij nieuwe collega's nodig. Hoe zorgen wij ervoor dat we onze kandidaten toch nog kunnen spreken? 

 

Gesprekken met kandidaten

De eerste sollicitanten stonden al gepland op de eerste maandag dat we volledig thuis gingen werken. Google Hangouts bleek voor ons de ideale tool om met onze kandidaten in gesprek te gaan. Een digitale eerste kennismaking is natuurlijk wel anders dan een fysieke ontmoeting, maar het werkt verrassend goed en ook onze kandidaten zijn enthousiast. 

 

Ook het voeren van een tweede gesprek, waar we altijd cases en werktesten voorleggen, blijkt prima online te kunnen. Door middel van het e-mailen van opdrachten, het delen van schermen, online whiteboards en het afnemen van digitale assessments krijgen we een zeer goed beeld van iemands persoonlijkheid, ervaring en kennisniveau.

Het geven van een fysieke rondleiding door ons pand is nu natuurlijk niet mogelijk, maar ook hier is een oplossing voor gevonden. Begin maart is er een bedrijfsvideo opgenomen om onze wervingsactiviteiten te ondersteunen. Door deze video krijgen sollicitanten een mooi beeld van de sfeer bij Avisi en kunnen ze rondkijken op ons kantoor.

 

 

Remote startende nieuwe medewerkers

De eerste starter die de hele procedure, van gesprekken tot contract tekenen remote heeft meegemaakt, is gestart op 1 april. Ook zijn er op 1 april drie andere collega's gestart. Deze zullen allemaal op afstand worden ingewerkt en wegwijs worden gemaakt binnen Avisi. Hoe regelen we dit voor onze nieuwe collega's?

  • De benodigde middelen, zoals een laptop, worden thuis geleverd.
  • Het digitale en persoonlijke onboardingformulier staat klaar wanneer de laptop wordt opgestart. Hierin staat bijvoorbeeld waar je je kan inlezen, hoe je bepaalde zaken instelt op je computer en wie je waarvoor kan benaderen met vragen. 
  • De welkomstpresentatie wordt online verzorgd.
  • De nieuwe collega's worden digitaal voorgesteld tijdens de online weekopening.
  • Ook vindt er een virtuele rondleiding plaats: alle teams zullen zich voorstellen door een call te plannen met de nieuwe medewerkers.
  • Iedere nieuwe collega heeft een eigen buddy die hem of haar helpt met opstarten en inwerken (uiteraard ieder vanuit zijn eigen huis).

 

Een extra uitdaging voor de teams en de nieuwe medewerkers, maar iedereen past zich ontzettend goed aan en het is mooi om te zien dat iedereen er positief mee omgaat. Ook de vrijmibo, een begrip binnen Avisi, gaat onverminderd door, maar dan vanuit ieders eigen woonkamer of zolder. 

 

vrijmibo

 

Meer informatie? 

Wil je meer weten over het werken bij Avisi of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!