Bouw en implementatie Confluence as a Social Intranet 

Type opdracht: Confluence intranet implementatie
Opdrachtgever: Graydon

 

Confluence of Joomla

Graydon biedt informatie aan over onder meer de kredietwaardigheid van 80 miljoen bedrijven wereldwijd. Binnen Graydon werden twee platforms als intranet door elkaar heen gebruikt: Confluence en Joomla. Confluence werd slechts door een handjevol medewerkers gebruikt, omdat veel andere medewerkers de mogelijkheden niet kenden. Daardoor leek de tool voor hen te ingewikkeld. Ook was Confluence voor hen geen noodzakelijke tool en werd gebruik niet actief gestimuleerd. Aan de andere kant waren de mogelijkheden met Joomla overzichtelijk, maar wel beperkt.

De keuze: Confluence

Graydon wil dat alle medewerkers dezelfde informatie en documentatie kunnen inzien en gebruiken om kennis te delen. Dat komt de samenwerking onderling ten goede en daarom is gekozen voor Confluence.

Het doel was om een nieuw, laagdrempelig platform te creëren dat voor iedereen toegankelijk is. Wij hebben daarom een Confluence-platform opgezet en geïmplementeerd. Hierbij keken we goed naar de ‘mitsen en maren’: het platform is overzichtelijk opgezet en de mogelijkheden zijn helder in kaart gebracht en gestructureerd.

 

Samenwerking

Onze Atlassian-experts en Graydon werkten samen met directe, korte lijnen. Wensen of uitdagingen werden direct opgepakt. Onze experts gaven duidelijk advies, maar lieten de uiteindelijke keuze aan Graydon. Zodat zij steeds weloverwogen besluiten konden nemen. Dit werd door de opdrachtgever als erg prettig ervaren.

Vind je de case interessant?

Deel deze dan op social media!