Jira-trainingen en consultancy bij Vancis

Type opdracht: Jira training en consultancy
Opdrachtgever: Vancis

 

Behoefte aan meer overzicht werkzaamheden

Vancis is aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan onderwijs-, onderzoek- en zorginstellingen. De teams binnen het bedrijf hadden behoefte aan meer overzicht over het werk dat nog uitgevoerd moest worden. De uitdaging was om te voorkomen dat projecten niet op tijd afgerond worden. Daarom ging Vancis op zoek naar een tool die agile productontwikkeling faciliteert om de teams meer overzicht te geven. 

Uitgebreid trainingsprogramma: Get agile!


Jira bleek een geschikte tool, maar Vancis had er geen ervaring mee. Daarom gingen ze op zoek naar een partner die hen kon adviseren omtrent best practices in het gebruik van Jira. Deze partner vonden ze in ons. Onze Atlassian-experts hebben Vancis geholpen met de initiële setup van Jira, maar de grootste winst werd geboekt met de trainingen. We hebben een uitgebreid trainingsprogramma voorgesteld dat niet alleen het werken met Jira bevatte, maar ook agile werken in het algemeen. Zo was een 1-daagse bootcamptraining om kennis te maken met de agile principes onderdeel van het programma. 

 

Vancis werkt agile

De situatie van Vancis is behoorlijk veranderd, mede dankzij onze inzet en adviezen. Een aantal teams van Vancis (de voorlopers) zijn drastisch anders gaan werken en hebben daardoor een veel beter overzicht gekregen over het werk dat hen te doen staat. Ook bij de andere teams is winst geboekt en worden nu vervolgstappen gezet.

Vind je de case interessant?

Deel deze dan op social media!