Risico-analyse op het applicatielandschap


Type opdracht:
Software Quality Assessment  
Opdrachtgever: Abena Healthcare.

 

De klant

Abena Healthcare is een van oorsprong Deense organisatie die actief is in 50 landen en oplossingen biedt om de kwaliteit van het leven van mensen te verbeteren. Zo produceert het bedrijf verzorgings- en beschermingsproducten voor incontinentie, huidverzorging en persoonlijke bescherming. Ook helpt Abena Healthcare zorginstellingen om grip te krijgen op goede zorg door inzet van slim incontinentiemateriaal. In Nederland bevindt zich één van de verkoopkantoren.

Abena Healthcare Nederland heeft haar eigen softwarelandschap dat alle  bedrijfsprocessen ondersteunt, van inkoop tot distributie. Deze software moet 24/7 blijven werken. Om dit mogelijk te kunnen maken, is goedwerkende software een vereiste. 

De case: de toekomstbestendigheid van software

Abena Healthcare heeft recent een risico-analyse uitgevoerd op het gehele applicatielandschap, bestaande uit:

  1. Microsoft Dynamics 4.0 als ERP-systeem;
  2. een zelfontwikkelde oplossing voor warehousemanagement;
  3. en E-See Net.

De aanleiding van ons traject kwam vanuit de risico-analyse, hieruit bleek E-See Net een potentieel risico. Bij ruim 70% van de initiatieven van Abena Healthcare is E-See Net namelijk een vereiste. Om de toekomstbestendigheid van E-See Net te analyseren, is Avisi gevraagd om een Software Quality Assessment uit te voeren. Voorafgaand aan het contact heeft Abena Healthcare een uitgebreide inventarisatie gedaan en voor Avisi gekozen vanwege de scherpe prijs, klantvriendelijkheid en omdat ons traject gefaseerd is ingedeeld. 

E-See Net is inmiddels al 10 jaar in ontwikkeling en is onder hoge tijdsdruk ontwikkeld. Hierdoor is het niet duidelijk of er goed is nagedacht is over de software-architectuur en of aanpassingen gemakkelijk mogelijk zijn. Abena Healthcare zal E-See Net nog minimaal 4 jaar moeten gebruiken, totdat het nieuwe ERP-softwaresysteem van Abena Healthcare Denemarken wordt uitgerold in Nederland. 

De oplossing: Software Quality Assessment

Voor Abena Healthcare hebben we een Software Quality Assessment gedaan op E-See Net. Hieruit is een uitgebreid rapport ontstaan, waarin de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van de software uitgebreid zijn omschreven. Deze bevindingen hebben een mate van prioriteit toegewezen gekregen. Het rapport geeft de stakeholders inzicht in de urgentie, belangrijkheid en de investering van de veranderingen. Volgens Abena Healthcare is het eindresultaat een makkelijk te begrijpen, overzichtelijk rapport dat enorm helpt bij het prioriteren van de veranderingen. Ook is het bruikbaar om de rest van de organisatie mee te nemen in het traject. Zelfs als er weinig technische kennis is.

Abena Healthcare gaat nu aan de slag de verbeterpunten uit het rapport op te volgen. Zo wordt de toekomstbestendigheid van E-See Net gegarandeerd! Mogelijk vraagt Abena Healthcare Avisi in de toekomst bij een aantal verbeterpunten te assisteren.


“Door de samenwerking met Avisi hebben we in korte tijd een duidelijk beeld gekregen van de kwaliteit van onze software vertaald in een concreet advies waarmee we direct aan de slag konden.”

Software Quality Assessment

Voldoet jouw software aan de verwachtingen?

Neem contact met ons op

Over een Software Quality Assessment
Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveau's onder de loep:

  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. 
  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. 
  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

Lees meer over Avisi Labs!

Meer weten?

Laat je gegevens achter, we geven graag antwoord op al jouw vragen!

Vind je de case interessant?

Deel het op social media!