cc-logo

Wat houdt de Avisi Coding Challenge 2021 in?

Van 12 november tot 10 december gaan jij en je team de strijd aan met de andere teams in de Avisi Coding Challenge 2021! Door middel van het oplossen van acht challenges en een bonuschallenge op het gebied van Artificial intelligence, Algoritmes, Encryptie en Datastructuren probeert ieder team om de meeste punten te scoren. Iedere week worden er twee nieuwe challenges vrijgegeven die vragen om logica, omdenken en creativiteit.

Alle challenges zijn te vinden op een speciaal ontwikkeld platform. Zodra jouw team een challenge start, begint de tijd te lopen. Hoe sneller je de challenge oplost, hoe meer punten er te verdienen zijn. De oplossing van de challenge kan je invoeren op het platform. Hier kun je zien hoe goed jij het doet ten opzichte van de andere teams. Worden jullie 1e, 2e of 3e? Dan winnen jullie vette prijzen!

De kick-off en de challenges vinden online plaats. De challenges geven we elke week op vaste tijdstippen vrij. Zie het programma voor een compleet overzicht. De prijsuitreiking op 10 december is zowel online als op het kantoor van Avisi. 

Wat voor soort challenges zijn er?

De challenges voer je uit door middel van het schrijven van code. Soms zul je door ons aangeboden endpoints moeten bevragen om de challenge op te lossen, in andere gevallen krijg je tekst als input voor je eigen stuk code. Wat je nodig hebt om een challenge op te lossen verschilt iedere keer, wel kun je alle challenges - behalve de bonuschallenge - in je eigen favoriete programmeertaal oplossen. Voor de bonuschallenge ga je Python gebruiken.

Is een Coding Challenge (CC) hetzelfde als een Capture The Flag (CTF)?

Waar het bij een CTF vooral gaat om security omzeilen en het gebruiken van zwakke plekken in een applicatie om ergens binnen te komen, gaat het bij een CC meer om programmeren, zoals het schrijven van een applicatie, om een oplossing te vinden voor het probleem. 

Wat heb je nodig om mee te doen?

  • In ieder geval één computer waarop je je ontwikkelomgeving in kunt richten;
  • Een stabiele internetverbinding en meer dan 8GB werkgeheugen;
  • Een team met gemotiveerde teamleden + leuke teamnaam.

Waarom organiseert Avisi dit evenement?

Dit wordt het derde jaar waarin Avisi een evenement voor studenten en starters organiseert waarin zij tegen elkaar hun kennis kunnen meten. De eerste twee jaar hebben we een CTF gehouden, dit jaar kiezen we voor een Coding Challenge. Al sinds het ontstaan van ons softwarebedrijf in 2000 hebben wij een passie voor kennis en ontwikkeling. Wij organiseren dit evenement om studenten en starters te stimuleren meer te leren over allerlei aspecten van programmeren, zoals Coding, Artificial intelligence, Algoritmes, Encryptie en Datastructuren.