Crux - Bitemporal graph database

Ons team gebruikt Datomic nu ongeveer 3 jaar en in die tijd heeft het ons al meer dan eens gered van productieproblemen. Het opvragen van onze database met Datalog is expressief en beknopt. Helaas konden we, vanwege bepaalde beperkingen, Datomic niet gebruiken voor ons nieuwe project. Maar toen ontdekten we Crux!

Crux is een open source documentendatabase met bitemporele grafiekquery's. Crux biedt Java en Clojure API's. De openbare alpha is pas sinds 19 april beschikbaar, maar we nu al zijn erg enthousiast over Crux. En tijdens deze Techday willen we ons enthousiasme met jou delen!

Wat gaan we doen?

Uiteraard vertellen we je meer over Crux. We laten je zien hoe én waarom Crux doet wat het doet. We zullen ook uitleggen waarom we de overstap naar Crux maken voor ons nieuwe project. In de hands-on kan je een start maken met Crux en Clojure. Kennis van Clojure is niet vereist om deel te nemen aan deze Techday. Om je op weg te helpen zal Clojure kort worden geïntroduceerd. En we lopen natuurlijk rond om je te helpen met vragen.

Spreker: Mitchel Kuijpers
Hands-on: Timo van der Kamp & Fatih Demir

Agenda

14:45 - 15:00 Doors open
15:00 - 15:45 Presentation
15:45 - 17:30 Hands-on
17:30 - 18:15 Food!
18:15 - 19:00 Show your results

Avisi Techdays

Wij organiseren iedere laatste donderdag van de maand een Techday. Iedereen is welkom en wij zorgen voor lekker bier en goed eten. 

Aanmelden

Meld je aan via Meetup.