Techday CTF - a computer security/hacking competition

CTF - a computer security/hacking competition

Tijdens de Techday van deze maand spelen we Capturing The Flag. Dit is geen multiplayer shooter, maar een puzzelspel op weg naar de vlag. CTFs zijn computer security/hacking competities die over het algemeen bestaan uit deelnemers die hun einddoel (het veroveren van een "vlag") bereiken door in te breken in systemen, onderzoeken, reverse engineering en alles wat nog meer nodig is om het doel maar te bereiken. De vlag is meestal een string tekst. In ons geval zal het er ongeveer zo uitzien: AVISI{y0ur_fl4g_h3r3}.

Bij elke opdracht die we geven, is het doel dat je de vlag vindt. De vlag is ergens verborgen en jij moet achterhalen waar. Voor elke opgeloste opdracht verdien je punten. Deze punten kun je gebruiken om hints te kopen voor de moeilijkere opdrachten. We houden een scorebord bij waar we de scores voor alle teams bijhouden, zodat je de stand kunt inzien. We zorgen voor verschillende soorten opdrachten die steeds moeilijker worden. Je gaat al je skills nodig hebben om alle issues op te lossen in in ieder geval de volgende categorieën: forensics, crypto en web. 

Er zullen beginnersopdrachten bij zitten, zodat iedereen kan meedoen en ook gevorderde opdrachten voor de meer ervaren deelnemers.

Dus als je puzzelen wilt combineren met je IT-skills, kom naar onze Techday. Het belooft namelijk ontzettend leuk te worden!

Organisatoren: Geert Liet & Niels Harder

Avisi Techdays

Wij organiseren iedere laatste donderdag van de maand een Techday. Iedereen is welkom en wij zorgen voor lekker bier en goed eten. 

Aanmelden

Meld je aan via Meetup-pagina