Ship It

Ship It

Het wordt bijna een traditie: de laatste Techday van het jaar organiseren we Ship It! Je werkt in een klein team aan een project en shipt dat project nog diezelfde middag. Het werkt als volgt:

1. Kies iets wat je leuk of interessant vindt

Kies een project waar je aan wil werken. Dit kan iets zijn wat je tegenkomt in je dagelijkse werk, maar waar je niet aan toe komt tijdens je sprints. Of iets wat je graat wil uitproberen. Zorg er in ieder geval voor dat het doel realistisch is. Het kan variëren, bijvoorbeeld: 'fix die ene CI build', 'opschonen van de Wiki', 'zorgen dat ieder kantoor een vuilnisbak heeft', 'het automatiseren van een deel vna je werk' of 'refactor een deel van je werk'.

2. Stel een team samen

Stel een klein team samen van 2 of 3 personen om aan het project te werken. Dit kun je vooraf doen, of ter plekke. Het is een uitgelezen kans om pair programming te doen, of om nieuwe mensen te leren kennen

3. Ship in 4 uur

Dan ga je aan de slag om je project af te sluiten, of om een bepaalde mijlpaal te bereiken. Om je productiviteit te bevorderen, zorgen we voor voldoende bier, fris en pizza tijdens de sessie. Aan het einde van de sessie geeft ieder team een korte demonstratie (ca. 1 minuut) van wat ze gemaakt hebben

Als je vragen hebt, een onderwerp hebt waar je aan wil werken of als je je wil aansluiten bij een ander groepje, laat het ons weten door een comment te plaatsen in het event op Meetup.

Agenda

14:45 - 15:00 Inloop
15:00 - 15:15 Korte introductie en teamvorming
15:15 - 17:30 Werk aan je project
17:30 - 18:30 Eten!
18:30 - 19:00 Presenteer je resultaten

Avisi Techdays

Wij organiseren iedere laatste donderdag van de maand een Techday. Iedereen is welkom en wij zorgen voor lekker bier en goed eten. 

Aanmelden

Meld je aan via onze Meetup-pagina.