Tosti Talk Kotlin multiplatform

Kotlin is een programmeertaal die steeds populairder wordt. Het gebruik neemt exponentieel toe: zowel bij apps als bij serverside applicaties. Frontend Kotlin wordt langzamerhand ook opgepakt. Nu (sinds Kotlin 1.2) is Kotlin multiplatform aangekondigd en is dit beschikbaar om mee te experimenteren. 
De filosofie is als volgt: schrijf applicaties voor web, desktop, backend, Android en iOS in dezelfde taal en deel de code tussen de apps. Dit heeft meerdere voordelen, waarvan we de meeste tijdens deze Tosti Talk gaan bespreken. We willen natuurlijk vooraan staan bij deze nieuwe ontwikkelingen!

Tijdens deze Tosti Talk geeft Coen eerst een presentatie over Kotlin multiplatform. Daarna gaat hij ook live laten zien hoe je hiermee kunt werken. Tijdens deze live presentatie is er veel voor vragen en actief meedoen.  

Spreker: Coen Smid

 

Programma

12:30 - 12:45 Presentatie
12:45 - 13:15 Live demo
13:15 - 13:30 Vragen / discussie

Tosti Talks

De beste besteding van je lunchpauze: de Tosti Talk. Iedere laatste donderdag van de maand geeft een medewerker van Avisi een praatje over een interessant onderwerp. Dit vindt altijd plaats in de ICA-lounge op de HAN. 

Naast een interessante talk, zorgen wij ook voor verse tosti's! Deelname is gratis, maar meld je wel even aan via dit formulier, zodat we weten hoeveel tosti's we moeten regelen en zodat we je kunnen bereiken wanneer nodig. 

 

Meld je aan