Medewerker aan het woord: Anouk

Naam: Anouk Walker
Werkt bij Avisi sinds: december 2019
Functie: Software Engineer

Wat houdt je werk precies in?

Als software developer ben ik verantwoordelijk voor het schrijven, testen en onderhouden van code. Daarnaast denk ik mee over de architectuur van projecten en schat ik risico's en tijd in. Ons team werkt voor verschillende projecten met verschillende programmeertalen en we werken mee aan zowel de front-end als back-end van applicaties. Ook moeten we kennis hebben van databases, verschillende frameworks en methoden die ons werkproces ondersteunen en verrijken. Erg gevarieerd werk dus!

Waarom heb je voor Avisi gekozen en wat onderscheidt ons van andere werkgevers?

Doorslaggevend in mijn keuze voor Avisi was mijn kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek werd een beeld geschetst van de normen en waarden binnen het bedrijf en hoe meer ik hoorde, hoe enthousiaster ik werd. De kernwaarden van Avisi komen zo goed overeen met mijn eigen werkethiek. Na dat eerste gesprek was ik zo zenuwachtig! Ik wist met heel mijn hart dat dit het bedrijf was waar ik voor wilde werken, maar nu moest ik nog aangenomen zien te worden! Gelukkig is dat allemaal goed gekomen.

Avisi onderscheidt zich van andere werkgevers door met alle medewerkers mee te denken hoe zij het voor iedereen zo prettig mogelijk kunnen maken en hoe ze iedereen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Dit zorgt ervoor dat wij het beste uit onszelf kunnen halen en zo goed mogelijk kunnen presteren. Iedereen is anders, en juist daarom past iedereen binnen het team. Onze teams bestaan uit een heleboel unieke individuen en dat is juist wat ons zo sterk maakt!

Wat maakt je werk bijzonder?

De diversiteit! Je werkt voor bepaalde tijd aan een specifiek project. Bij ieder project zijn weer andere skills vereist. Hierdoor blijft het werk je uitdagen om te blijven leren. Binnen ieder project word je geconfronteerd met eisen en wensen van de klant, waarbij jij verantwoordelijk bent om deze vorm te geven en te verwerkelijken.

Veel mensen denken dat software development alleen technisch en eentonig werk is, maar wat ze vergeten is de creativiteit en vindingrijkheid - mits je hier als ontwikkelaar voor open staat. Daarnaast is het, tegen algemene verwachting in, een beroep waarbij teamwork écht centraal staat. Je werkt hecht samen met je team om van de grond af aan iets te bouwen en aan de klant op te leveren, waarbij je met z’n allen je best doet om iets op te leveren waar je met z’n allen trots op kan zijn!

Als je Avisi in 1 zin zou omschrijven, wat zou je dan zeggen?

Avisi is gedreven en vooruitstrevend en probeert altijd het beste uit zichzelf te halen, net als ik!

Welke nieuwe dingen heb je bij Avisi geleerd?

Ik heb onwijs veel van het werken bij Avisi geleerd. Enkele dingen die ik, in de nog korte tijd dat ik voor Avisi werk, heb geleerd zijn o.a: het werken met niet-relationele databases, het werken met frameworks zoals Fitnesse, Robo 3t en Spring en o.a. Kotlin en Typescript als programmeertalen. Daarnaast maak ik deel uit van de Kotlin guild, waar wij maandelijkse bijeenkomsten hebben om nieuwe onderwerpen en ontwikkelingen binnen deze programmeertaal te bespreken. Ik heb ook verschillende Techdays bijgewoond, waar ik bijvoorbeeld heb geleerd over machine learning in Java. Daarnaast heb ik trainingen gevolgd over o.a. domeinkennis over het notariaat en vakkennis met betrekking tot security. Al met al durf ik luidkeels te zeggen dat Avisi echt een top bedrijf is voor iemand die zo leergierig is als ik.

Wat is jouw grootste succes bij Avisi?

Mijn grootste succes bij Avisi was het afronden van Platform 1 voor Nobilex. Dit markeerde het punt waarop alle basisbehoeften voor de applicatie gebouwd waren en de applicatie grootschalig in gebruik genomen kon worden. Het is zo’n fijn gevoel om meegewerkt te hebben aan iets dat het leven van zo veel mensen zo veel makkelijker gaat maken, waar zo veel mensen zo blij mee zijn!

Werken bij Avisi