Medewerker aan het woord: Berry

Naam: Berry Kersten
Werkt bij Avisi sinds: mei 2018
Functie: Atlassian/Agile consultant

Wat houdt je werk precies in?

Ik houd me bezig met een heel divers pakket aan werkzaamheden: consultancy (klanten adviseren, implementeren en technisch / functioneel support leveren) en andere werkzaamheden rondom onze verschillende producten (Jira, Confluence, Quality Assurance (QA), Scaling Agile, DevOps, ITSM). De afgelopen tijd ben ik veel bezig geweest met QA, één van onze nieuwe oplossingen. Hiervoor werken we samen met QMetry.

Waarom heb je voor Avisi gekozen?

Ik kende Avisi al van de maandelijkse kennisdelingsessies, de Techdays. Tijdens de eerste gesprekken was er direct een goede wederzijdse klik. Ik ben geïnteresseerd in de hele breedte van softwareontwikkeling en bij Avisi kan je dat allemaal van dichtbij meemaken. We ontwikkelen software, we doen aan hosting en we zijn innoverend met Avisi Labs. Primair houd je je natuurlijk bezig met je eigen vakgebied, maar parallel krijg je ook heel veel mee van de andere teams. Dit geeft me heel veel energie! Verder werd ik getriggerd door het feit dat Avisi een Agile bedrijf is, ik ben zelf namelijk ook Agile minded, dus daar zat ook een goede match. De functie als Atlassian/Agile Consultant leek me superinteressant en Avisi zag er gewoon uit als een heel gaaf bedrijf. Daadwerkelijk werken bij Avisi blijkt nog leuker, het is gewoon super - en ver boven mijn initiële verwachting.

Ik vind mijn werk bijzonder, omdat we met oplossingen komen waar onze klanten écht wat aan hebben. Bedrijven beloven dit natuurlijk wel vaker, maar onze aanpak is om met de klant mee te denken vanuit hun eigen processen, om zo te kijken welke oplossingen passend zijn. Wij zullen nooit 'zomaar wat verkopen'.

Wat maakt je werk bijzonder?

Ik vind mijn werk bijzonder, omdat we met oplossingen komen waar onze klanten écht wat aan hebben. Bedrijven beloven dit natuurlijk wel vaker, maar onze aanpak is om met de klant mee te denken vanuit hun eigen processen, om zo te kijken welke oplossingen passend zijn. Wij zullen nooit 'zomaar wat verkopen'. Onze klanten geven ons dan ook de feedback dat ze echt het gevoel hebben dat we naast ze staan en dat we proactief meedenken. Met ons multidisciplinaire team zijn we in staat om vernieuwende oplossingen te bedenken en denken we graag out-of the-box over hoe we onze klanten het beste kunnen bedienen. 

Een voorbeeld is ons werk voor Uniface. Deze klant wilde hun huidige community portaal vervangen en hier veel meer mee gaan doen. Wij hebben ze onder andere geholpen met de integratie van Jira en Confluence en hierbij ook veel custom werk geleverd. In sommige gevallen waren de standaardmogelijkheden niet genoeg, dus dan moesten we er zelf iets voor bouwen. Door Confluence en Jira op deze manier te verrijken, hebben we aan de wensen van de klant kunnen voldoen.

Hoe zou jij Avisi aanbevelen op een feestje?

Avisi is een betrouwbaar bedrijf. Sommige bedrijven hebben echt een cowboycultuur van snel geld verdienen, maar zo zijn wij niet. Wij zijn echt in staat om mee te denken met klanten en waardevolle oplossingen aan te dragen. Voor medewerkers biedt Avisi goede middelen (tooling, laptop) en een fijne plek om te werken. Mensen voelen zich op kantoor net zo thuis als dat ze zich in hun eigen huis voelen. Dit komt door de activiteiten die er georganiseerd worden, maar zeker ook door de cultuur die van nature in ons allemaal zit. Sommige bedrijven doen expliciet aan boeien en binden, bij ons gaat dat heel natuurlijk door het type mensen dat we aannemen. Bij Avisi hebben we een erg mens-gerichte cultuur.

Hoe onderscheidt Avisi zich van andere werkgevers?

Wij onderscheiden ons door onze frisse, jonge cultuur: we zijn een allegaartje van allemaal verschillende soorten mensen en dat vind ik zelf heel prettig. Dat zie je ook terug in onze teams. Een goed team bestaat doorgaans uit meerdere disciplines en verschillende persoonlijkheden, en bij Avisi zit dat goed. We hebben allemaal iets in ons en dat heeft een relatie met onze kernwaarden (passie, innovatie, betrouwbaar, resultaat en kwaliteit). Iedereen bij Avisi kan zich hierin vinden en zo passen we allemaal goed bij elkaar. Ik vind de kernwaarde passie er ook echt uitspringen. Dit kan passie voor van alles zijn: software, QA maar ook  bijvoorbeeld voor een bepaalde sport. Deze passie is kenmerkend voor iedereen bij Avisi.

Werken bij Avisi