Medewerker aan het woord: Gert-Jan

Naam: Gert-Jan Bartelds
Werkt bij Avisi sinds: 2010
Functie: Quality Engineer

 

Wat doe je bij Avisi?

Toen ik hier begon had ik als taak om de kwaliteit van onze software-ontwikkeling in kaart te brengen, te borgen en waar nodig verbeteren. Gaandeweg kwamen er taken bij als programmering en requirements engineering waardoor mijn functie wat verschoof.

Hoe ben je bij Avisi terecht gekomen?

Ik ben benaderd door een werving- en selectiebureau. Op dat moment zat ik eigenlijk al ver in de sollicitatieprocedure bij een ander bedrijf. Ik was toch nieuwsgierig naar Avisi en ben op gesprek gegaan.

 

Waarom heb je toen voor Avisi gekozen en niet voor dat andere bedrijf?

Achteraf ben ik heel blij dat Avisi mij gevonden had en ik de gesprekken ben aangegaan, want deze functie is veel leuker. De gesprekken waren heel fijn en open, ook dachten we over veel zaken hetzelfde, zoals kwaliteit en de organisatie van software-ontwikkeling. Mijn gesprek was met Jan en Barri, 2 van de 3 directeuren. Het leuke vond ik toen (en nog steeds) dat Jan en Barri zelf ook technische jongens zijn en daardoor veel inhoudelijke kennis hadden. Verder past het nuchtere en informele karakter van Avisi erg goed bij me.


Wat maakt je werk leuk?

Vooral de variatie en de vrijheid in mijn werk maakt het leuk. Werkinhoudelijk komen er heel veel verschillende dingen langs, van diep technisch tot aan de klant-kant qua requirements. Daarnaast kan ik retrospectives leiden, maar ook heel technisch bezig zijn met verschillende technologieën. En als ik ergens veel interesse in heb dan kan ik daar ook wat mee: het is niet zo dat als dat niet precies binnen mijn functie past, ik daar dan ook niks mee mag doen.

Ook is er ruimte voor ontwikkeling. Zo kwam het voor mij als verrassing dat het geen probleem was om naar een congres te gaan, om cursussen te volgen of om tijdens je werk wat uren te besteden aan pure research.

Werken bij Avisi