Medewerker aan het woord: Joël

Naam: Joël Christ
Werkt bij Avisi sinds: December 2019
Functie: Teamlead software development team voor de KNB


Wat houdt je werk precies in?

Aan de ene kant is dit natuurlijk software maken, maar dit is maar een klein deel van wat ik doe. Eigenlijk ben ik vooral bezig met de projectplanning, contact onderhouden met onze klanten, het ontzorgen van mijn team, documenteren en rapporteren, bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van teamleden en het uitdragen van de strategie, cultuur en de kernwaarden van Avisi.

Waarom heb je voor Avisi gekozen?

Mijn carrière bij Avisi begon al voordat ik hier in december 2019 ben begonnen, ik ben namelijk tijdens mijn studie een meewerkstagiair geweest! Hierna ben ik als uurloner blijven plakken, vooral dankzij de leuke collega's en gezelligheid. Ik heb mijn scriptie geschreven bij een zusterbedrijf van Avisi, MoreApp, en hier ben ik ook een jaar blijven werken. Toen er zich vorig jaar de mooie kans voordeed om als teamlead te beginnen, heb ik die uitdaging aangegrepen. Ik zie veel groeimogelijkheden voor mezelf en dat vind ik belangrijk.

"Avisi onderscheidt zich door de platte organisatiestructuur en de korte lijntjes."

Wat vind jij het belangrijkste in je werk?

Ik vind het belangrijk om voldoening uit mijn werk te halen. Ik wil niet het idee hebben dat ik het voor niks aan het doen ben. Ook vind ik het belangrijk om verantwoordelijkheid te dragen. Ik heb die uitdaging nodig. Ook word ik heel blij van het succesvol afronden van projecten. Onlangs hebben we voor onze klant de KNB een nieuwe dienst live gebracht waarmee getest kan worden of een identiteit is gestolen. We hebben een bestaande applicatie (die nogal verouderd was) gemoderniseerd. Hierbij hebben we rekening moeten houden met heel veel externe belanghebbenden. Dit was mijn eerste grote project en het is binnen de tijd en het budget gelukt, dus dat voelt goed.

Hoe onderscheidt Avisi zich van andere werkgevers?

Door de platte organisatiestructuur. Bij veel bedrijven ontstaat er al gauw een hoge boom en zitten er tien lagen tussen jou en de directeur. Dat lijkt me heel onprettig, want dan zou ik het gevoel hebben helemaal geen invloed te hebben op wat er gebeurt. En hoewel het bij Avisi de laatste jaren wel iets is veranderd, blijven de lijntjes heel kort.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

De dag begint natuurlijk met koffie en kletsen met het team. In de ochtend houd ik me vaak bezig met code schrijven of met het maken van rapportages. Om half 11 is de dagelijkse standup met het team (één van onze teamleden houdt namelijk van uitslapen). In de middag heb ik vaak overleggen met teamleads, maak ik planningen met de product owner (klant) of maken we schattingen. Ook code kloppen hoort hier ook gewoon weer bij. Wat ik altijd probeer te doen, is werk uit handen nemen waar mijn team van software developers geen zin in heeft. Denk hierbij aan mensen bellen, dingen regelen, en dat soort randzaken. De meeste ontwikkelaars (maar niet allemaal!) willen gewoon code schrijven en dan is het aan mij om de rest te regelen.

Werken bij Avisi