Medewerker aan het woord: Viradj

Naam: Viradj Jainandunsing
Werkt bij Avisi sinds: september 2017 als meewerkstagiair, daarna als uurloner, februari 2019 als afstudeerder en sinds augustus 2019 in dienst.
Functie: Software Engineer

Wat houdt je werk precies in?

Ons team is verantwoordelijk voor het draaiend houden van het Platform Elektronische Communicatie, ofwel PEC. Hierop werken alle notarissen in Nederland en het heeft zo'n 10.000 gebruikers! Het platform bestaat uit meer dan 40 diensten die notarissen gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan CTR (Centraal Testamenten Register) en CDR (Centraal Digitaal Repertorium). Notarissen zijn afhankelijk van deze belangrijke diensten en die hebben wij als Avisi allemaal gebouwd! Ons team bouwt geen nieuwe applicaties, maar wij zorgen voor het beheer en onderhoud van de draaiende diensten op het platform, lossen bugs op en ondersteunen de ontwikkelteams. Ook leveren wij derdelijns-support.

Waarom heb je voor Avisi gekozen?

Ik heb niet voor niets mijn meewerkstage, vakantiewerk én afstudeerstage bij Avisi gedaan voordat ik in dienst kwam als Software Engineer! Ik kies voor Avisi door de gezellige en leuke collega's. Ook kan ik elke dag nieuwe dingen leren. Er werken hier zo veel mensen die je van alles kunnen leren en dat vind ik heel fijn. In ons team zijn we serieus en hard aan het werk, maar het is niet formeel want er is altijd tijd voor een grapje en gezelligheid. Dit is voor mij een goede combinatie.

"Avisi is een bedrijf vol met gepassioneerde medewerkers die weten waar ze het over hebben."

Wat maakt je werk bijzonder?

Ik vind mijn werk bijzonder omdat we met ons relatief kleine team (6 man) een platform draaiend houden voor de 10.000 gebruikers. Daarnaast krijg je als medewerker veel vertrouwen vanuit de organisatie. Je wordt soms in het diepe gegooid, maar daardoor leer je enorm veel en daardoor weet je ook na verloop van tijd heel veel. Ik vind deze aanpak bijzonder.

Wat vind jij het belangrijkste in je werk?

Ik vind het belangrijk om ergens te werken waarbij je de ruimte krijgt om te blijven leren en jezelf te blijven verbeteren (als je niks meer kan leren, dan moet je iets anders gaan zoeken). Die mogelijkheid krijg ik absoluut bij Avisi. Ik leer nu bijvoorbeeld van alles over software architectuur en Kubernetes. Als je in je voortgangsgesprekken aangeeft "ik wil dit leren", dan krijg je daar de ruimte voor. Dit kan zijn in de vorm van een cursus, er zelf gewoon mee beginnen of bij een collega aansluiten die deze kennis al heeft.

Als je Avisi in 1 zin zou omschrijven, wat zou je dan zeggen?

Avisi is een bedrijf vol met gepassioneerde medewerkers die weten waar ze het over hebben.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke dag hebben we om 10 uur een daily standup waarbij we kijken naar het supportboard met tickets van de klant en de backlog van ons eigen sprintboard. Zo kunnen we zien welke taken er openstaan en wat er gedaan moet worden. In principe werk ik dan de rest van de dag aan deze uiteenlopende tickets. Sprinttickets zijn vaak bug-tickets of RFCs (Request For Change). Op dit moment zijn we ook druk bezig met de migratie van Bitbucket naar Gitlab. Ook de supporttickets zijn heel divers: van accounts aanmaken voor nieuwe gebruikers tot speurwerk in de logs.

Werken bij Avisi