Meewerkstage Software Engineer team NXP

  • HBO / WO

  • 40 uur

  • Arnhem

Tegenwoordig zitten er overal chips in. Van zelfrijdende auto's tot aan high-tech fabrieken en van smart home apparaten tot aan jouw mobiele telefoon. Zonder chips werken ze gewoon niet! Tijdens deze meewerkstage kom je in het team dat werkt voor NXP, een fabrikant die zulke chips produceert. Als volwaardig Software Engineer bouw jij mee aan de verbetering van de kwaliteit van het beheersysteem van deze fabriek.

Wat ga jij doen?

Een fabriek staat nooit stil. 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt er productie gedraaid. Daarbij is 100% up-time garantie een must. Ons team zorgt voor de monitoring van de apparatuur van NXP. Deze apparatuur wordt gebruikt in het fabricageproces en registreert voortdurend de fysieke toestand van de machines, zoals de temperatuur. Per dag worden enkele miljoenen events verstuurd. Door het monitoren kan er bijvoorbeeld besloten worden om preventief onderhoud aan een machine te verrichten om te voorkomen dat de kwaliteit niet meer gewaarborgd kan worden.

Wij hebben een beheersysteem, genaamd Temptation, ontwikkeld dat de apparatuur monitort. Zo kan er bijvoorbeeld een alarm afgegeven worden wanneer een machine te heet wordt. Temptation bestaat uit een interface (Angular front-end en Java back-end) en een event-processor, die events verwerkt volgens de filters die door de eindgebruikers via de interface zijn ingesteld. Er wordt gebruik gemaakt van industriestandaarden als Apache Kafka, Akka, Scala en Cassandra. Onze software is cruciaal voor het optimaal functioneren van de fabriek. 

In de volgende fase moet Temptation ook de configuratie van de apparatuur kunnen inregelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld welke events een apparaat kan versturen en welke parameters in een event zitten. Als meewerkstagiair ga je volledig meedraaien in dit nieuwe traject!

Jouw (technische) interesses?

  • Java
  • Amazon Web Services
  • Angular
  • Apache Kafka, Akka en Scala
  • Docker
  • Big Data
  • Integreren van systemen via bijv. een message bus of rest interface

Als meewerkstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het gaat juist om waar jouw interesses liggen. Wat vind je leuk, waar wil JIJ beter in worden? Vind je het ook gaaf om mee te denken aan slimme oplossingen? Dan is deze meewerkstage voor jou!

Het team 

Ons team heeft korte lijnen met de klant om zo goed in te kunnen springen op hun eisen. Het team bestaat uit een teamlead en twee developers. 
NXP is een Nederlandse chipfabrikant, voormalig onderdeel van Philips. Sinds 2006 is NXP een zelfstandig opererend bedrijf met zes chipfabrieken in Europa, Amerika en Azië. Eén van deze chipfabrieken staat in Nijmegen, uiteraard is een bezoek aan de fabriek een deel van je stage! 

Profiel: 

Jij volgt (minimaal) een hbo-opleiding richting Software Development (of vergelijkbaar). 

Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Wil jij graag weten hoe het is om stage te lopen bij Avisi? Lees hier het verhaal van Erik!

Solliciteer nu

Maak kennis met Avisi

En ontdek hoe het is om hier stage te lopen!

Onze cultuur