Wat is big data?

Big data biedt inzicht in bestaande processen door essentiƫle data uit bestaande sytemen te halen. Hier kunt u vervolgens inzicht in krijgen door middel van bijvoorbeeld dashboards. Hierdoor kunt u sneller en beter beslissingen nemen. Een big data oplossing vergt doorgaans veel integratiewerkzaamheden. Daarom hebben wij hiervoor een expert service in het leven geroepen. Wij bieden een laagdrempelige service waarin we voor u onderzoeken welke mogelijkheden big data uw organisatie kan bieden.

Wat is big data? expertise logo

Big data realtime beschikbaar

Avisi heeft al meer dan 10 jaar ervaring met complexe projecten met veel data. Dankzij onze ervaring weten wij hoe om te gaan met grote hoeveelheden data. Afhankelijk van de context moet de data eerst verzameld worden, daar waar nodig verwerkt en verrijkt en vervolgens opgeslagen worden. Deze data kan dan doorzoekbaar gemaakt worden en daarnaast kan het gedeeld, geanalyseerd en gevisualiseerd worden. Dit hele traject kunnen wij als big data en realtime analysis experts faciliteren.

Big data realtime beschikbaar expertise logo

Ervaring in meer detail

Om de bovengenoemde functionaliteiten te kunnen realiseren zijn er een groot aantal standaardproducten beschikbaar op de markt. Wij beperken ons niet tot een bepaalde productgroep, maar hebben uiteraard wel onze voorkeur. Het verzamelen van de data bijvoorbeeld, waar nodig verrijkt, doen wij onder andere met Logstash.

Een van de belangrijkste onderdelen van de big data 'stack' is de manier waarop de data opgeslagen wordt. Hiervoor gebruiken wij MongoDB, waarmee wij een officieel partnership hebben. Dankzij dit partnership hebben wij meerdere gecertificeerde experts binnen onze gelederen. Voor het doorzoekbaar maken van de data hebben wij ervaring met Lucene/SOLR en Elasticsearch. Het onsluiten van de data kan op vele manieren, bijvoorbeeld met Kibana.

Ervaring in meer detail expertise logo

MongoDB Partnership

Avisi heeft een officieel partnership met MongoDB. Dit betekent dat wij meerdere gecertificeerde experts in dienst hebben die u kunnen helpen met alle mogelijke vraagstukken. Naast onze opgeleide experts hebben wij ook praktijkervaring met MongoDB, bij onder andere de ontwikkeling van ons eigen product MoreApp.

MongoDB Partnership expertise logo

Big data en realtime analysis producten

Kantoor Arnhem

Nieuwe Stationsstraat 10

6811 KS Arnhem

Nederland

Kantoor Nieuwegein

Nevelgaarde 40

3436 ZZ Nieuwegein

Nederland

BTW-nummer: NL8131.54.807.B01 - KVK-nummer: 09136942 - Privacy - ISO 27001