Overname interne applicaties in de installatiebranche


Type opdracht:
Software Quality Assessment
Opdrachtgever: SPIE

De klant

SPIE Nederland is één van de top 3 technische dienstverleners in Nederland met maar liefst 4.000 medewerkers. Het bedrijf is actief in de installatiebranche en houdt zich bezig met zaken rondom netwerksystemen, energie-installaties, infrastructurele installaties, industriële installaties en gebouwinstallaties. Binnen SPIE zijn er verschillende afdelingen, deels met eigen software-applicatie(s). Maar wat als één afdeling de software van een andere afdeling wil overnemen? Dan is het belangrijk dat de software voldoet aan de gewenste functionaliteit, van gedegen kwaliteit is én naar behoren functioneert. Hier kan achter worden gekomen middels een Software Quality Assessment! 

De case: de kwaliteit en beheersbaarheid van software

SPIE gaat professioneel om met het intern overnemen van software-ontwikkeling en -beheer. Een goed inzicht in de huidige situatie is daarin voor iedereen van belang: zo kan continuïteit van de software worden gegarandeerd en de overname van de oplossing soepel verlopen. Dat inzicht bestaat onder andere uit de kwaliteit, en daarbij de beheersbaarheid van de softwareoplossing. Wat zijn de sterke punten en verbeterpunten van de code en architectuur, en wat zijn de aandachtspunten bij de overname?

De oplossing: Software Quality Assessment

Om hierachter te komen, heeft SPIE Nederland Avisi ingeschakeld. Samen met SPIE is er een Software Quality Assessment uitgevoerd. De Software Quality Assessment duurde ca. 3 weken, maar slechts 30 min. per week voor SPIE Nederland. Tijdens deze Software Quality Assessment is er gekeken naar de applicatie, waaronder naar frameworks, libraries, standaardcomponenten, codestructuur, logging en validatie. Aan de hand van de resultaten uit de analyse, hebben wij een adviesrapport opgesteld. De uiteindelijke bevindingen zijn opgenomen in een adviesrapport. Dit adviesrapport bevat de sterke- en verbeterpunten, advies richting de toekomst en prioritering en inzicht in de benodigde investering per verbeterpunt.


'''Wij zijn blij met het openhartige advies dat wij hebben ontvangen. Wij weten nu wat de verbeterpunten van de applicatie zijn én hoe we dit kunnen oplossen.''

 

Software Quality Assessment

Voldoet jouw software aan de verwachtingen?

Neem contact met ons op

Over een Software Quality Assessment
Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en de technische werkelijkheid is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

Door de software te testen in de vorm van een assessment, nemen we jouw software op drie verschillende niveau's onder de loep:

  • Code-assessment: Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. 
  • Architectuur-assessment: Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. 
  • Proces-assessment: Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten?

Meer weten?

Laat je gegevens achter, we geven graag antwoord op al jouw vragen!

Vind je de case interessant?

Deel het op social media!