Software Quality Assessment

Wat is de kwaliteit van jouw software?

Vaak komen we bedrijven tegen waar de software niet meer optimaal aansluit bij verwachtingen van gebruikers. Dit kan op allerlei gebieden zijn: functioneel, maar zeker ook op het gebied van performance en security. Speelt dit ook binnen jouw organisatie?

Een externe Software Quality Assessment kan inzicht bieden in hoe de mismatch tussen verwachting en performance is ontstaan en helpt je goede keuzes te maken door te investeren in de juiste verbeteringen.

Wij ontzorgen al sinds 2000 onze klanten met betrekking tot software-ontwikkeling en streven daarin naar (zichtbare) kwaliteit. Daarbij zetten we in op het continu doorontwikkelen van ons software-ontwikkelproces, waardoor wij precies weten aan welke eisen software moet voldoen. Deze expertise bieden wij ook aan voor jouw bestaande softwareprojecten. Door middel van software testen in de vorm van een assessment nemen we jouw software op drie verschillende niveau's onder de loep:

Software Code

1. Code-assessment

Zowel softwarematig als handmatig controleren en testen onze experts de kwaliteit van de broncode. Ook kijken we naar de testcoverage, kwaliteit van de testen, onderhoudbaarheid van de code en het gebruik van softwarecomponenten. 

Software Architectuur

2. Architectuur-assessment

De softwarearchitectuur moet zodanig zijn opgezet dat deze in staat is te voldoen aan de (toekomst)wensen van de software. Wij onderzoeken of de software voldoet aan de performance-, schaalbaarheid- en security-eisen van nu en in de toekomst. Tevens beoordelen we de complexiteit van de opzet.

Software Proces

3. Proces-assessment

Minimaal net zo belangrijk als de software zelf is de software-ontwikkeling. Is het proces voorspelbaar? Hoe is de kwaliteit van de documentatie en de systeemtesten? Hoe worden deployments uitgevoerd? Zijn alle processen geautomatiseerd? Dat zijn vragen die wij bij de proces-assessment beantwoorden.

Naast het bieden van inzicht vinden wij het belangrijk dat de software assessment jou direct toegevoegde waarde levert. We geven je een rapport met concrete aanbevelingen om tot verbetering te komen. 

Boek een Software Quality Assessment!

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Wil je verder praten over Software Quality Assessments?

Neem direct contact met ons op!

  088-284 74 00