User story mapping workshop

Weet binnen een dag welke functionaliteiten jouw software nodig heeft!

Wil jij software ontwikkelen om nog efficiënter te kunnen werken en jouw bedrijfsresultaten naar een hoger niveau te tillen, maar weet je niet precies welke functionaliteiten en eigenschappen deze software moet herbergen? Door middel van een user story mapping workshop begeleiden we je in het traject om tot een set van functionaliteiten te komen waar de software minimaal aan moet voldoen. Zo heb je binnen no-time een mooi overzicht om een eerste versie van je Minimum Viable Product (MVP) in productie te brengen.

Waarom user story mapping?

Een software-ontwikkeltraject kan alleen een goede start maken als goed geïnventariseerd is wat de eisen en wensen zijn die stakeholders aan de software stellen. Vaak wordt deze vraag ingevuld middels een functioneel ontwerp.

Onze aanpak is anders. In een user story mapping workshop van bij voorkeur één en maximaal twee dagen komen we samen met jou en jouw stakeholders tot een gedegen inventarisatie van functionele eisen en wensen waar de software aan moet voldoen. Deze input is voldoende om een eerste versie van de software te kunnen ontwikkelen. Het ontwikkelen van de software kun je vervolgens zelf doen, of uitbesteden.

In onze aanpak ligt de interactie met de klant centraal: vanuit het gesprek komen tot de functionele eisen en wensen. Geen groot functioneel ontwerp vooraf, maar een continue samenwerking.

Hoe helpen we jou?

User story mapping bestaat uit een sessie met één of meerdere product- of domeinspecialisten vanuit jouw organisatie, een software engineer en een requirements engineer. Eén van onze requirements engineers leidt de workshop. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet deze requirements engineer alle aanwezigen te triggeren om op systematische wijze het product op te delen in zogenaamde 'user stories'.

Een user story beschrijft een handeling die een gebruiker moet kunnen verrichten wanneer hij met de software werkt. Door al deze user stories op te schrijven en te prioriteren, komen we samen met jou tot een goed te begrijpen functionele omschrijving van het product. 

Het eindresultaat van de workshop is een user story map, bestaande uit:

  • Een overzicht van de user stories (functionaliteiten) van de te ontwikkelen software.
  • Inzicht in de prioriteiten van deze stories.
  • Een eerste indicatie van de grootte van het project.
  • De definitie van een mogelijk Minimum Viable Product (MVP).

 

Heb je interesse in een user story mapping workshop?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Wil je meer informatie over user story mapping?

Neem direct contact op!

  088-284 74 00