Student aan het woord: Abdel

Naam: Abdel Hajou
Studie: HBO ICT aan de HAN richting Software Development 
Type stage: meewerkstage 2021 

Hoe ben je bij Avisi terecht gekomen?

Ik ken Avisi door de TostiTalks en TechTalks op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook stond Avisi in 2020 op de bedrijvenmarkt. Hier ben ik in contact gekomen met Seline. Eén van de redenen dat ik voor Avisi heb gekozen, is vanwege de sfeer. Van mede-studenten hoorde ik al dat de sfeer binnen Avisi erg informeel is en dit zag ik ook op de website. Dat vind ik persoonlijk heel fijn! Ook heb ik voor Avisi gekozen, omdat Avisi veel waarde hecht aan kennisdeling. Dit viel mij al op tijdens de TostiTalks en TechTalks. Dit vind ik heel belangrijk en vooral bij een stage. 

Waar gaat je stageopdracht over?

Ik doe mijn stageopdracht voor Team NXP. Zij maken applicaties voor NXP - een chipfabrikant - in Nijmegen. Mijn eerste opdracht voor mijn meewerkstage ging over 'Temptation'. Dit is een applicatie, waarmee machines die chips maken gemonitord worden. Nu ben ik bezig met een andere applicatie, namelijk LJM. Dit is een applicatie waarmee programma's voor lithografie-steppers beheerd kunnen worden. Lithografie-steppers zijn machines, waarmee chips gemaakt kunnen worden door licht te schijnen op een lichtgevoelig laagje. Hier waren al langere tijd geen noemenswaardige veranderingen in aangebracht en ik vind het tof dat ik hier een nieuw leven in mag blazen! Het is écht mijn mini-project. 

Hoe verloopt jouw stage?

Tot nu toe verloopt mijn stage goed! Als ik een vraag heb, kan ik bij mijn teamleden en stagebegeleider terecht. Veel van de stof die ik op school heb meegekregen - waarvan ik dacht dat ik het niet nodig zou hebben - kan ik nu in de praktijk toepassen. Dat is cool!

Mijn dag begint om 8:30 uur. Ik begin mijn dag door eerst een uur voor mezelf te werken. Hierna volgt de standup. Tijdens deze standup bespreken we de activiteiten voor de dag. Hierna werk ik verder aan mijn projecten en heb ik nog een aantal meetings, zoals retrospectives. Doordat we thuiswerken mis ik af en toe het informele contact, maar doordat we veel informele meetings hebben, heb je naast werk ook informeel contact. 


Ik ben trots op mijn ontwikkeling. Tijdens mijn eerste stageopdracht sprong ik in het diepe. Ik wist niet zo goed hoe ik de opdracht aan moest pakken. Ik heb veel feedback gehad van mijn team en stagebegeleider, waardoor het nu veel beter gaat. Ik ben ook echt trots op de aanpassingen die ik heb gemaakt aan de autorisatie van Temptation. In eerste instantie dachten we dat het om een kleine aanpassing zou gaan, maar dit bleek toch wel een grote aanpassing te zijn. 

Wat vind je van Avisi?

Avisi is een hele fijne plek om stage te lopen. Dit komt onder andere door de relaxte sfeer die er hangt. Je kunt bij iedereen terecht als je vragen hebt. Het is gezellig op de momenten dat het gezellig moet zijn, zoals bij borrels. Tegelijkertijd wordt er ook hard gewerkt op momenten dat er hard gewerkt moet worden. Dat is een goede balans. 

Advies voor andere stagiairs

Onderschat de taken niet! Soms heb je een soortgelijke opdracht op school uitgevoerd, waardoor een opdracht heel makkelijk lijkt. Bij Avisi heb je met grotere klanten te maken, waardoor het uitvoeren van een opdracht een stuk uitdagender is. Mijn tweede tip is om taken op je te nemen die uitdagend zijn en waarvan je weet dat je er wat van kan leren. Dat is tenslotte waar je hier voor bent!

Stage lopen bij Avisi