Student aan het woord: Cas

Naam: Cas Lubbers
Studie: HBO ICT Software Development @ HAN
Type stage: Afstudeerstage

Hoe ben je bij Avisi terecht gekomen?

Ik woon in de buurt, dus ik zie iedere dag de toren met het Avisi-logo. Ook hebben een aantal van mijn klasgenoten hier een OOSE-project* gedaan en ze waren er heel positief over o.a. de begeleiding die ze kregen. Toen ik een stage zocht vond ik een interessante opdracht en zo ben ik mijn afstudeerstage bij Avisi gaan doen.

* OOSE = Object-Oriented Software Engineering. Dit is een studentenproject van 7/8 weken. 

Waar gaat je afstudeeropdracht over?

In eerste instantie ging het over het maken van een nieuwe dashboardtool. Naar mate mijn onderzoek vorderde, kwam ik erachter dat ze eigenlijk iets anders nodig hebben. Ik kreeg de vrijheid om dit uit te werken en zodoende heb ik een messaging systeem gebouwd dat informatie ophaalt en verstuurt naar de dashboards.

Hoe ging het?

Mijn stage ging goed en ik heb het heel erg naar mijn zin gehad bij Avisi (en dit heeft zeker bijgedragen aan het resultaat). Ik vind het heel fijn dat je de vrijheid krijgt om zelfstandig te onderzoeken en te werken. En daarnaast kreeg ik ook hele goede begeleiding. Je mag dingen zelf regelen en je wordt vrijgelaten om je eigen ding te doen. 

Ook heb ik hier veel geleerd. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik bijvoorbeeld de nieuwste versie van Java gebruikt (Java 11), heb ik leren werken met het framework Spring Boot en ontdekt hoe je applicaties kan deployen met Docker. 

Wat vind je van Avisi?

Je wordt betrokken bij alles in het bedrijf, je bent niet zomaar een stagiair die een opdracht komt doen en dan weer naar huis gaat. Je wordt gewoon meegetrokken in alle activiteiten die het team doet en die het bedrijf organiseert. Collega's zijn heel open, en je wordt behandeld als een echte medewerker. Ook respecteren ze mijn mening: als ik bijvoorbeeld iets niet goed vind, dan staan ze open voor een discussie. Ik vind het heel tof dat het bedrijf hier voor open staat. 

Wat ga je hierna doen?

Ik wil graag verder studeren, maar ik weet nog niet precies in welke richting. Avisi denkt hierin met mee en heeft me een baan aangeboden waarin ook de ruimte krijg om erachter te komen wat ik hierna wil doen. Zodra ik dit weet, ga ik een deeltijdstudie Computer Science doen met een specialisatie. Ik vind het heel tof dat Avisi mij helpt om dit in deeltijd ernaast te doen!

Advies voor andere stagiairs

Profiteer van de kennis van je collega's en ga lekker veel sparren. Hier leer je veel van! Doe mee aan alle toffe activiteiten die worden georganiseerd. En heel belangrijk: je krijgt er uit wat je er zelf in stopt. In de kerstvakantie kreeg ik bijvoorbeeld een tip van een collega om een 6-uur lange tutorial over Go te kijken. Dit heb ik gedaan want ik vind dat jezelf ontwikkelen heel belangrijk is. Als je veel zelf onderneemt en initiatief neemt, dan haal je er ook echt veel meer uit. Blijf niet afwachtend, maar haal het maximale uit je stage!

Stage lopen bij Avisi