Student aan het woord: Erik

Naam: Erik Evers
Studie: ICT Software Development @ HAN 
Type stage: Afstudeerstage

Hoe ben je met Avisi in aanraking gekomen?

Ik kende Avisi vooral van de TostiTalks die ze op de HAN geven. Ik ben naar meerdere van deze interessante talks geweest, o.a. over de programmeertaal Go. Ik vind het belangrijk om meer te leren over (nieuwe) talen of toepassingen. Ook zag ik Avisi vaker voorbij komen als mogelijke opdrachtgever voor projecten. Dus toen ik op zoek was naar een afstudeerstage, heb ik Avisi benaderd!

Wat was je stage-opdracht?

Aan het begin van mijn stage heb ik met meerdere collega's binnen Avisi gesproken. Hieruit is mijn stageopdracht ontstaan: ik ben onderzoek gaan doen naar mogelijke verbeteringen voor het software ontwikkelproces door middel van artificial intelligence. Ik ben zelf op zoek gegaan naar verbeteringen en heb ook de medewerkers van Avisi om input gevraagd. Hieruit kwam een lijst van mogelijke onderwerpen die met behulp van AI verbeterd zouden kunnen worden. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de verbetering omtrent het verkorten van de buildtime van projecten door machine learning toe te passen. Stefan (team lead a.i. en software engineer bij Avisi) kwam met het idee om de focus te leggen op het prioriteren van testen. In deze stelling worden testen die "the most likely to fail" zijn als eerste uitgevoerd, want je build faalt als je test faalt. Hoe eerder je test faalt, hoe eerder je weet of je build faalt en dan kan je weer verder.

Hoe ging het?

Goed! Ik vind het een heel leuk bedrijf om bij af te studeren. Ik vind het vet dat 'leken' zoals onze marketeers of recruiters ook enthousiast worden van de dingen die wij als stagiairs doen. Je bent dan wel een stagiair maar je voelt je gewoon een echte medewerker en onderdeel van Avisi. Je hoort er gewoon bij. De begeleiding vanuit het team is goed, iedereen denkt met je mee en ook bij mijn enquête kreeg ik goede responses. Collega's zijn blijvend geïnteresseerd in wat je doet en het is best wel leuk dat er binnen het bedrijf zoveel enthousiasme is. Het is ook heel gaaf dat er de ruimte is om nieuwe dingen te ontdekken. De resultaten uit mijn onderzoek kunnen straks, als alles staat, daadwerkelijk door Avisi worden ingezet om software efficiënter te ontwikkelen. Er zijn niet veel bedrijven die willen investeren in echte innovatie, maar hier bij Avisi is er een heel team gewijd aan innovatie (Labs)! 

Wat heb je geleerd?

Eigenlijk alles wat ik binnen mijn afstudeeropdracht heb gedaan is nieuw voor me geweest. Ik kende Bamboo als buildserver niet, dus ik moest helemaal uitzoeken hoe ik daar de gegevens uit kon krijgen en hoe alles in elkaar zat. Ik heb ook geleerd om in Python te programmeren. En ik heb bij één van de projecten met Gradle leren werken. 

Je hebt  zelf ook een Tostitalk gegeven, hoe was dat?

Ik vond het best wel spannend, maar uiteindelijk ging het hartstikke goed. Ik vond het ook tof dat ik het mocht doen. Dat gaf me namelijk wel het gevoel dat ze het zagen zitten dat ik een verhaal uit naam van Avisi ging vertellen en dat ze vinden dat ik goed bezig ben. Ik ben blij dat ik het heb gedaan! (Klik hier voor meer informatie over de TostiTalk op de HAN).

Wat vind je van Avisi?

Ik zou Avisi bij andere stagiairs zeker aanraden! Je bent een stagiair maar je wordt behandeld als echte medewerker. Ook vind ik het heel vet hoeveel aandacht wordt besteed aan jouw ontwikkeling als developer, engineer of marketeer. Je krijgt echt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Je zit bij Avisi niet stil! Je hebt de mogelijkheid om door te blijven groeien.

Wat ga je nu doen?

Ik blijf bij Avisi! Ik blijf in het team werken waar ik mijn opdracht heb gemaakt. Hartstikke leuk!

Stage lopen bij Avisi