Student aan het woord: Randy

Naam: Randy Anft
Studie: Informatica richting Software Engineering aan de Avans Hogeschool
Type stage: Afstudeerstage 2021

Hoe ben je bij Avisi terecht gekomen?

Op de Avans Hogeschool studeer je af in duo's. Mijn afstudeerpartner is Robin en Robin woont in de buurt van Nijmegen. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een afstudeerplek in de omgeving van Arnhem en Nijmegen. Tijdens onze zoektocht hebben we een online bedrijvenmarkt bezocht en hier kwamen wij in contact met Avisi. Hier bood Avisi een stageopdracht aan dat te maken heeft met Artificial Intelligence. Op school hebben Robin en ik veel geleerd, maar wij wilden iets nieuws leren. Het liefst over nieuwe technologieën. Bij Avisi kregen wij deze kans, waardoor wij voor Avisi - Team Labs - hebben gekozen. 

Waar gaat je stageopdracht over?

In eerste instantie was onze stageopdracht erg breed. Deze hebben wij specifieker gemaakt door de huidige processen en mogelijke toepassingen van Artificial intelligence te onderzoeken. Onze stageopdracht gaat over het automatisch onderhouden van testen van gewijzigde code, door middel van Artificial Intelligence. Software moet regelmatig gewijzigd worden. Als jij een button verandert, moeten de testen die daarmee samenhangen ook aangepast worden, zodat deze weer werken. Sindsdien zijn wij druk bezig met onderzoek naar hoe wij dat kunnen automatiseren.

Hoe verloopt jouw stage?

Mijn afstudeerstage bevalt mij erg goed! Mijn collega's zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Ik krijg de ruimte om mijn eigen weg te vinden. Als ik een vraag heb, hoef ik maar iets te zeggen en er staan 3 collega's klaar om mij te helpen. Zelfs nu met Corona vind ik mijn afstudeerstage erg gezellig! Dit komt door de wekelijkse borrels met Team Labs. Avisi heeft het écht goed geregeld nu met corona. Ik heb ook gesprekken gehad met bedrijven die hier niets voor geregeld hadden, dus Avisi doet het goed.

Mijn werkdag begint doorgaans om 08:00 uur. Ik start mijn computer op en lees Slack en mijn e-mails door. Hierna kijk ik naar mijn planning voor de dag en bereid ik mij voor op de dagelijkse standup. Voordat de standup begint, spreek ik Robin - mijn afstudeermaatje - over de taken die we uit gaan voeren. Hierna voer ik de taken uit en onderhoud ik mijn contact met Robin. 

Hetgeen waar ik het meest trots op ben is de vordering die ik met Robin heb gemaakt. Ik heb veel geleerd over Artificial Intelligence in een relatief korte tijd, waardoor ik nu goed verder kan met mijn afstudeeropdracht. 

Wat vind je van Avisi?

Binnen Avisi heerst er een fijne, relaxte cultuur. Naar mijn inzien is er weinig strikte hiërarchie. Hiermee bedoel ik dat het niet uitmaakt of je een directe collega, een Team Lead of een collega met een andere hoge functie benaderd. Iedereen helpt je graag. Ook vind ik het fijn dat er regelmatig borrels zijn, die zorgen ervoor dat je je collega's leert kennen. Avisi is gewoon een fijne plek om te werken en te zijn. Mijn vorige stagebedrijf was een stuk strikter. Kan ook zijn voordelen hebben, maar bij Avisi vind ik het fijner. Ook vind ik het vet dat Avisi Labs een plek is waar er tijd en ruimte is om te experimenteren met technologieën. Nu houd ik mij bezig met Artificial Intelligence, maar ik zou het ook interessant vinden om iets te leren over Blockchain. Bij Avisi Labs kan dit!

Advies voor andere stagiairs

Mijn advies is om regelmatig in gesprek te gaan met je stagebegeleider. Geef de status van je opdracht door, zo kan je valideren of je op de juiste weg zit én kan je nieuwe inspiratie opdoen.

 
Stage lopen bij Avisi