Student aan het woord: Sanne

Naam: Sanne Jelink
Studie: ICT Software Development richting Data Solutions Development @ HAN 
Type stage: Meewerkstage

Hoe ben je met Avisi in aanraking gekomen?

Na het zien van de vacature heb ik me verdiept in het bedrijf door de interviews met andere stagiairs te lezen en de website te bekijken. Hier werd ik enthousiast van! Ik kreeg de indruk dat Avisi een informeel en gezellig bedrijf is en dat is de sfeer die ik zoek. Voor mij geen mensen-in-pak-cultuur, maar gewoon lekker casual. Ook kreeg ik het idee dat je als stagiair bij Avisi serieus genomen wordt en dat vind ik belangrijk. En dat beeld is gelukkig zeker waargemaakt tijdens mijn stage!

Ik heb het goed naar mijn zin gehad. Er heerst een relaxte sfeer bij Avisi waar je helemaal jezelf kan zijn. 

Wat was je stage-opdracht?

Ik heb gewerkt aan de vernieuwing van de frontend en de backend van de ECH-webclient. Dit is een applicatie voor notarissen voor het starten en aflossen van hypotheken. Ik heb tijdens mijn meewerkstage veel nieuwe dingen geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld voor het eerst gewerkt met Gradle, Kotlin, Gherkin, Angular en testautomatisering.

Hoe ging het?

Mijn stage ging heel goed! Ik werd gezien als voorwaardig teamlid en niet als een stagiaire die er "even" bij kwam. Dit gevoel kreeg ik bijvoorbeeld door de vrijheid die ik kreeg. Ik mocht, net als de andere teamleden, kiezen welke taken ik wilde oppakken van het scrum board. Het team hielp ook goed met mijn vragen. Het voelt nooit alsof je mensen lastigvalt, iedereen wil graag helpen.

Een typische dag in ons team begint met de standup om half 10 en daarna ga je verder aan een taak of begin je een nieuwe taak van het scrum board. Daar ben je dan vaak de hele dag mee bezig, dus dat betekent code kloppen, de website en de backend bouwen en eventuele bugs oplossen. Ook heb ik een onderzoek gedaan naar de database-technologie die we gebruiken in het project.

Ik ben trots op alle nieuwe dingen die ik geleerd heb tijdens mijn stage. Zo heb ik bijvoorbeeld een form guard gebouwd: als een gebruiker een formulier invult en daarvan probeert weg te navigeren, dan verschijnt er een waarschuwing met daarin de melding "weet u zeker dat u weg wilt gaan?". Van die opdracht heb ik heel veel geleerd, bijvoorbeeld over routing in Angular (het navigeren tussen pagina's), bug fixing, input-componenten en hoe je in Angular componenten kan toepassen zodat niet alle code op één pagina staat, maar dat alles netjes in de applicatie staat.

Wat vond je van je stage bij Avisi?

Ik heb het goed naar mijn zin gehad. Er heerst een relaxte sfeer bij Avisi waar je helemaal jezelf kan zijn. Als je op zoek bent naar een leuk, gezellig en informeel bedrijf, dan moet je echt bij Avisi stage gaan lopen! Dat zou ik echt aanraden. En het bewijs hiervan lijkt me duidelijk: ik blijf na mijn stage bij Avisi als parttimer!

Heb je advies voor andere stagiairs?

Voel je niet bezwaard om vragen te stellen! Je team staat voor je klaar en wil je graag helpen. Zeker nu met de corona-maatregelen is het belangrijk dat je goed in contact met elkaar blijft. Maak gebruik van alle kennis die er bij Avisi is. Daarnaast heb ik een tip bij het oppakken van taken: daag jezelf uit en kies lastige taken waarbij je niet 1-2-3 weet wat je moet doen, want daar leer je het meeste van!

Stage lopen bij Avisi