Student aan het woord: Tijmen

Naam: Tijmen Visser
Studie: Master Business Informatics @  Universiteit Utrecht
Type stage: Thesis van 9 maanden

Hoe ben je bij Avisi terechtgekomen?

Ik studeer aan de Universiteit Utrecht en Jurriaan - nu mijn stagebegeleider bij Avisi - gaf daar een interessant gastcollege over privacy en security. Bij het zoeken naar een stagebedrijf heb ik hem benaderd en zo ben ik bij Avisi terechtgekomen.

Waar gaat je thesis over?

Mijn thesis gaat - no surprise - over privacy en security, en specifiek over security controls. Als je software maakt, dan doorloop je een bepaalde lifecycle:  je bedenkt iets, ontwerpt het, codeert het, maakt het en rolt het uit. Het gebeurt vaak dat software pas op het laatst getest wordt op veiligheid. Dit is eigenlijk gek, want het is duurder, kost meer tijd en heeft eigenlijk alleen maar nadelen als je het vergelijkt met een proces waarbij veiligheid in elke stap wordt meegenomen. Dit doe je door middel van security controls. Dit kan code zijn, maar ook iets simpels als het vierogenprincipe (Jantje schrijft code en Pietje reviewt voor het proces verder gaat). Het is dus soms heel logisch, maar ook dat zijn security controls.

Tijdens het schrijven van mijn thesis onderzoek ik wat de huidige norm is op het gebied van veiligheid, wat Avisi nu doet, in hoeverre dit van elkaar afwijkt en hoe het beter kan. Ik zal hiervoor één keer het hele huidige ontwikkelproces van Avisi doorlopen. Hierna doorloop ik het ontwikkelproces met het model/framework dat ik ga ontwikkelen. Tot slot vergelijk ik de twee processen met elkaar op kosteneffectiviteit, veiligheid etc. 

Hoe gaat het? 

Goed, ik loop prima op schema! Ik ben bezig met het literatuuronderzoek waarbij ik me momenteel aan het verdiepen ben in de ISO-normen, de AVG-/GDPR-wetgeving etc. Dit is echter niet mijn favoriete deel van een thesis schrijven en ik kijk uit naar het deel waar ik zelf aan de slag mag en iets kan gaan ontwikkelen!

Wat vind je van Avisi?

Avisi bevalt echt supergoed - ik ben heel blij dat ik hier mijn onderzoek doe! Ik ben bij meerdere bedrijven op gesprek geweest, maar daar proefde ik een sfeer waar ik niet zo van gediend was. Zo verwachtte één van die bedrijven bijvoorbeeld dat je als stagiair meer dan 40 uur per week zou gaan werken... Gelukkig is Avisi totaal anders! 

Avisi's bedrijfsmotto is om samen met plezier iets te maken wat bijdraagt aan organisaties en maatschappij. Het bedrijf vindt het plezier-aspect heel belangrijk en dat vind ik zelf ook dus dat matcht mooi. In de kamer waar ik zit is bijvoorbeeld altijd ruimte om te kletsen en voor gezelligheid. Daarna gaan we natuurlijk ook weer hard aan het werk en dat is bij Avisi goed in balans.

Ook worden er veel leuke evenementen georganiseerd, zoals vrijdagmiddagborrels en Techdays. En omdat het een relatief kleine club is - net iets minder dan 100 collega's - ken je de meeste mensen en weet je wat ze doen. Dit geeft een knus en saamhorig gevoel. 

Wat ga je hierna doen?

Ik zal in augustus 2020 afstuderen en dan blijf ik hier nog een maandje doorwerken. Daarna ga ik samen met mijn vriendin twee maanden lang op vakantie te gaan naar Nieuw-Zeeland. Daar heb ik natuurlijk superveel zin in! Qua werk weet ik het nog niet en dat hoeft ook nog niet. Het werken bij Avisi bevalt heel goed dus wie weet wat de toekomst brengt!

Advies voor andere stagiairs

Doe mee aan alle leuke evenementen! Het sociale aspect is hier belangrijk, dus ga mee en doe leuke dingen met je collega's, ook na werktijd!

Stage lopen bij Avisi