Student aan het woord: Tugba

Naam: Tugba Ozdes
Studie: Communicatie- en Mediadesign (richting Interaction design)
Type stage: Meewerkstage

 

Hoe kwam je bij Avisi terecht?

Eigenlijk via via. Een klasgenootje van mij dat ICT doet, kende iemand die bij Avisi stage gelopen had. Zij gaf aan dat Avisi een stageplaats had voor interaction designer. Ik ben toen naar de website gegaan en zag de vacature staan. Ik heb eerst gebeld om te kijken of hij nog beschikbaar was en daarna heb ik ook met mensen van Avisi gesproken op de HAN Bedrijvenmarkt. Ik gaf aan dat ik gebeld had en kon op gesprek komen.

Wat was je stage-opdracht?

Ik kwam binnen zonder concrete stage-opdracht, maar op mijn eerste dag kreeg ik te horen dat er een website-project zou starten voor avisi.nl. Mijn eerste maand heb ik me daar full-time op gestort. Ik heb interne interviews gehouden, onderzoek gedaan, schetsen gemaakt en wireframes getekend. Daarna wilde ik tussendoor ook graag wat anders doen dan alleen de website. Eric (stagebegeleider) heeft me toen ook een klus gegeven voor een klant. Voor een deel van een applicatie voor notariskantoren moest ik de functionaliteiten bouwen.


Hoe ging het?

Het waren echt twee totaal verschillende opdrachten. Het grootste deel van de tijd werkte ik voor de website en dat project heb ik echt van A tot Z meegemaakt. Bij m’n andere opdracht kreeg ik echt een bom aan informatie over notariskantoren. Dan moet je gaan nadenken: hoe kan ik iets zo implementeren dat gebruikers van 40+ er mee om kunnen gaan? Ik kan me veel beter inleven in de doelgroep van de Avisi-website, want daar val ik zelf ook onder. De ontwerpen voor de nieuwe website vind ik heel mooi geworden. We zijn zeker vooruitgegaan op de oude website.

 

Wat heb je geleerd?

Om met teamgenoten om te gaan en daardoor heb ik ook mijn communicatieskills verbeterd. Daarnaast heb ik geleerd om mijn ontwerpkeuzes beter te onderbouwen. Op school werk je vaak met krappe deadlines, maar hier kreeg ik de tijd en de ruimte om iets van A tot Z echt goed te doen. Daardoor stond ik sterker in mijn schoenen en kon ik tijdens overleggen met het website-team goed beargumenteren wat ik gedaan had en waarom.


Ook mocht ik echt zelfstandig aan de slag met het websiteproject en voelde me daardoor een echte medewerker. Ik heb er misschien wel meer van geleerd dan van mijn studie.  Ik zou het niet eens een stage willen noemen, maar meer werk. En dat heb ik met veel plezier gedaan!


Wat vind je van Avisi?

In het begin wist ik echt niet wat ik moest verwachten. Ik had mijn sollicitatiegesprek nog in het oude pand en toen ik de website zag dacht ik dat het een nogal mannelijk bedrijf was. Toen kwam ik hier in het nieuwe kantoor en dacht ik: wat een leuk bedrijf! Leuke mensen en iedereen is bereid je te helpen. Ik loop ook vaak in de pauze met een andere stagiair naar buiten en dan zeggen we tegen elkaar steeds: wel jammer dat de stage alweer bijna afloopt.


Wat ga je nu doen?

Terug naar school! Komend jaar ga ik de minor Scripting voor Designers volgen. Ik wil meer weten van werken met code. Ik heb hier gezien wat collega’s daar allemaal mee kunnen. Daar heb je als UX-designer wel profijt van, dus dat wil ik gaan doen.

Stage lopen bij Avisi