Tips voor online solliciteren

Een goede voorbereiding is het halve werk ;-)

Online communiceren en vergaderen, het is inmiddels niet meer weg te denken! Waarschijnlijk heb je inmiddels al de nodige gesprekken gevoerd van achter je computer, maar solliciteren is meestal niet iets wat je dagelijks doet. Hoe pak je dit nou het beste aan en waar moet je allemaal aan denken? Wij hebben een aantal praktische tips voor je op een rijtje gezet.

Wat is het doel van een online sollicitatiegesprek?

Het doel van het gesprek blijft hetzelfde als in een "gewoon" sollicitatiegesprek, kennismaken met elkaar en beoordelen of er voldoende redenen zijn om een vervolggesprek in te plannen. Stel je hier ook op in en kleed je net zo aan als voor een sollicitatiegesprek op locatie.

Test je apparatuur

Een goede voorbereiding is het halve werk. Controleer voorafgaand aan het gesprek of je apparaat een goed werkende internetverbinding heeft. Zorg ervoor dat je apparaat voldoende opgeladen is en plug deze voor de zekerheid in het stopcontact.

Verken de app

Bij Avisi gebruiken we Google Meet voor onze online sollicitatiegesprekken. Word je uitgenodigd voor een eerste gesprek, dan ontvang je vanuit onze recruiters een bevestiging via mail met daarin de link naar de Google Meet-omgeving. Controleer of alles goed staat geïnstalleerd op je apparaat door alvast op de link te klikken.

Ben je er klaar voor?

Na deze tips ben jij natuurlijk helemaal klaar voor een online sollicitatiegesprek. Wil je gelijk deze theorie in de praktijk brengen? Wij hebben altijd leuke vacatures!

Klik hier voor onze vacatures

Veel succes met je gesprek!

Help anderen ook met tips voor online solliciteren!

Deel deze tips op social media