Support Engineer

  • HBO

  • 32-40 uur

  • Arnhem

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Support Engineer die het vak wil leren en wil doorgroeien. Jouw carrièrepad heeft daardoor bij ons diverse mogelijkheden: vanuit deze functie groei je door in onze organisatie, bijvoorbeeld naar de rol van Technical Consultant. Als dit echt iets voor jou is, lees dan vooral verder!!

Jij laat klanten efficiënter werken door Atlassian tooling te onderhouden, te upgraden en te optimaliseren. Daarmee draag je bij aan de resultaten van klanten.

Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het Avisi Products & Services (APS) team.

Het team helpt uiteenlopende klanten met uitdagingen op het gebied van Agile softwareontwikkeling, DevOps & ITSM. Ze verzorgen de implementatie van de software en door middel van trainingen ook voor een snelle adoptie binnen de organisatie. Het team is groeiende en bestaat uit 12 experts, ieder met zijn of haar eigen kennis en kwaliteiten. Er wordt hard gewerkt, veel kennis gedeeld en er is veel ruimte voor eigen- en teamontwikkeling. Ook wordt er tijd gemaakt om de successen te vieren!

Case


De vraag
"Wij hebben onvoldoende kennis in huis over onze Atlassian omgevingen, daarom hebben we jullie onlangs ingeschakeld als specialist. Waar we met name tegenaanlopen is het volgende:

  • Jira en Confluence zijn vaak traag.
  • Het lukt ons niet een custom workflow te bouwen.

Kunnen jullie ons helpen?"

De uitdaging
Jira en Confluence zijn voor de klant zeer belangrijk om haar werkzaamheden te kunnen uitvoeren. We zorgen er voor dat deze tooling altijd beschikbaar is en we helpen de klant optimaal gebruik te maken van deze tooling. Een trage Jira of Confluence instantie zorgt voor een verminderde productiviteit. Het is aan jou de taak te achterhalen waar dit door komt. Daarnaast wil de klant een nieuwe workflow ingericht hebben. Jij neemt niet alles klakkeloos aan, maar vraagt door naar de reden

Jouw oplossing
Je analyseert waardoor de instanties traag zijn. De oorzaak is in dit geval een gebrek aan werkgeheugen. In overleg met de klant zorg jij voor extra werkgeheugen, zodat de vertraging opgelost is. Met de kennis van Jira die je hebt opgedaan door middel van training weet je precies hoe je een custom workflow moet bouwen, maar na het uitvragen van de reden en het analyseren van de huidige workflows blijkt dat hetgeen de klant wil niet verenigbaar is met zijn rapportage-wensen. Je biedt aan om een Agile consultant langs te sturen die hen helpt met het inrichten van de juiste werkprocessen.

Kom jij ons team versterken?

 

recruit

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer nu!

Help jij ons aan een nieuwe collega?

Deel deze vacature via social media!