Technical Engineer

  • HBO

  • 32-40 uur

  • Arnhem

Ben jij de technisch expert waar al onze klanten terecht kunnen met hun vragen over de Atlassian producten, processen of uitdagingen? Bedenk jij de technische oplossingen voor de klanten waardoor zij nog efficiënter te werk kunnen gaan? Lees dan snel verder!

Impact realiseren bij de klant, dat is waar het om draait bij Avisi. Je werkt aan implementaties en het afhandelen van support vragen. Voor ons bedrijf is het continu werken aan technische innovaties cruciaal. Daarom vinden wij het belangrijk dat je een groot deel van je tijd besteedt aan het verbeteren van je technische skills, het ontdekken of ontwikkelen van nieuwe technologieën, het onderhouden en uitbreiden van je netwerk en het delen van kennis. 

Het team
Je gaat onderdeel uitmaken van het Avisi Products & Services (APS) team.

Het team helpt uiteenlopende klanten met uitdagingen op het gebied van Agile softwareontwikkeling, DevOps & ITSM. Ze verzorgen de implementatie van de software en door middel van trainingen ook voor een snelle adoptie binnen de organisatie. Het team is groeiende en bestaat uit 12 experts, ieder met zijn of haar eigen kennis en kwaliteiten. Er wordt hard gewerkt, veel kennis gedeeld en er is veel ruimte voor eigen- en teamontwikkeling. Ook wordt er tijd gemaakt om de successen te vieren!

Case


De vraag
"Jira is een kritische applicatie voor ons bedrijf en het is heel belangrijk dat onze developers hier goed mee kunnen werken. De laatste tijd merken we dat Jira heel traag reageert. Dit levert veel frustratie en een verlies aan productiviteit op. Kunnen jullie dit voor ons oplossen?"

De uitdaging
Performance problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Door met de klant te praten doorgrond je wanneer en bij welke handelingen deze problemen zich voordoen om achter de oorzaak te komen. Daarnaast kijk je in logfiles of je hier wijzer uit kunt worden. 

Jouw oplossing
In dit geval blijken de performance issues meerdere oorzaken te hebben. Een gedeelte van de oplossing ligt in het upgraden van Jira naar de meest recente versie, dus dit plan je in met de klant en deze upgrade voer je zelfstandig uit. Daarnaast blijkt het werkgeheugen op piekmomenten onvoldoende te zijn. Na overleg met de klant breid je het werkgeheugen uit.

Kom jij ons team versterken?

 

recruit

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer nu!

Help jij ons aan een nieuwe collega?

Deel deze vacature via social media!