Kennis Blogs Avisi start met Make IT Work

Avisi start met Make IT Work

De vraag naar hoogopgeleide IT’ers blijft onverminderd groot, ook bij Avisi. Daarom nemen wij deel aan Make IT Work van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Via dit speciale traject krijgen mensen met een hbo-of wo-achtergrond de komende vijf maanden een omscholing tot software engineer. Hierna kunnen ze direct aan de slag bij één van de betrokken bedrijven, waaronder dus ook Avisi.

''Bij Avisi vinden we kennisdeling en de ontwikkeling van talent heel belangrijk. Het programma Make IT Work sluit daar mooi op aan. We hebben veel vertrouwen in onze kandidaat Niki die vandaag start met het omscholingsprogramma van Make IT Work op de HAN!'' - Anja Jansen, Talent Developer bij Avisi.

 

Match deelnemer en werkgever

Make IT Work is voor hoogopgeleide mensen met en zonder werk die geen specifieke IT-achtergrond hebben, maar wel graag de overstap willen maken naar de ICT-sector. De deelnemers beginnen het traject met een fulltime opleiding van vijf maanden tot software engineer. Aansluitend gaan de deelnemers minimaal zes maanden bij een werkgever fulltime werken tegen een marktconform salaris. De match tussen deelnemer en werkgever komt tot stand via speeddates op een online werkgeversmarkt, gevolgd door een sollicitatieprocedure. Docenten van de Academie IT en Mediadesign van de HAN verzorgen de opleiding en begeleiding. De werkgevers dragen het grootste deel van de opleidingskosten. De deelnemers betalen ook een eigen bijdrage.

 

Hoog slagingspercentage

Make IT Work wordt al succesvol aangeboden in andere regio’s, bijvoorbeeld in Amsterdam, Eindhoven en Groningen. Volgens Marcel van der Meer, opleidingsmanager van Make IT Work bij de HAN, is een hoog slagingspercentage kenmerkend voor het traject. “Dit is maar liefst 92%. Eén van de verklaringen voor dit hoge percentage is dat deelnemers minimaal een hbo-achtergrond moeten hebben. Ook is er een streng assessment vooraf. In dit assessment toetsen we verschillende vaardigheden. Dit zijn niet alleen cognitieve, maar ook verbale, sociale en numerieke vaardigheden.” Make IT Work past bij de beleidsprioriteit van de HAN om mensen in staat te stellen zich een leven lang te kunnen ontwikkelen.

Claudia Watrin, oud-deelnemer van Make IT Work, kijkt met veel plezier terug op het traject. “De
opleiding die ik volgde, duurde vijf maanden fulltime. Daarna ga je bij een werkgever werken. Bij welke werkgever je gaat werken is al bepaald voordat je de opleiding start. Dit vond ik zelf heel motiverend. Je hebt direct een baangarantie.”

 

1 november volgend startmoment

Het volgende startmoment van Make IT Work is 1 november 2021. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich hiervoor nog aanmelden tot 1 oktober 2021 via www.it-omscholing.nl.