Kennis Blogs Hoe Lyfo en Avisi hulpdiensten 'Always Connected' houden

Hoe Lyfo en Avisi hulpdiensten 'Always Connected' houden

Lyfo is een langdurige samenwerking aangegaan met Avisi voor het ontwikkelen en beheren van de backend-applicatie voor de Lyfo.NET-oplossing. Met deze backend-applicatie, verzorgt Avisi inzicht in het licentiebeheer van de Lyfo-oplossingen. Ook kan Lyfo hiermee haar klanten, abonnees, licenties en bijbehorende configuraties van de eindgebruikers in de applicatie beheren. 

 

Missiekritische applicatie

Er zijn beroepen waarbij het belangrijk is om altijd beschikbaar te zijn, zoals bij politie- of ambulancemedewerkers. Vooral in grensgebieden is bereikbaarheid niet altijd een zekerheid. Bij uitval van verbinding met het eigen netwerk moeten deze diensten via nationaal roaming terugvallen op een ander mobiel netwerk. Zonder het Telecom & ICT-bedrijf Lyfo uit Buurmalsen is dit niet mogelijk.


Screenshot_App_1
Revolutionaire oplossing

Lyfo heeft een unieke, innovatieve oplossing ontwikkeld, namelijk de Lyfo.NET-service. Deze service zorgt ervoor dat er een stabiele, maximale netwerkverbinding mogelijk is met 99,999% beschikbaarheid. Lyfo zorgt hiervoor door gebruik te maken van meerdere mobiele netwerken in binnen- en buitenland via een SIM-applet, slimme software en een gepatenteerd Network Quality Indication (NQI)-algoritme. Zo kan de algehele kwaliteit van alle netwerken binnen bereik worden bewaakt en beoordeelt. 

 

Samen met Lyfo zorgt Arnhems IT-bedrijf Avisi voor de ontwikkeling en hosting van de beheer-applicaties voor de Lyfo-diensten met een backend-applicatie. Avisi verzorgt het volledig geautomatiseerde licentie- en configuratiebeheer én geeft Lyfo een overzicht van alle abonnees, bijbehorende licenties en toegepaste configuratie. 

 

Maatschappelijke waarde

Robin van Breukelen, COO van Avisi is tevreden met de samenwerking: ''De politie, defensie en andere hulpdiensten als het ambulancepersoneel spelen een belangrijke rol binnen onze maatschappij. Het is dan ook vanzelfsprekend dat zij altijd bereikbaar moeten blijven. Wij helpen Lyfo hier graag bij, zodat we samen maatschappelijke waarde kunnen bieden!'' Ook Maurits Zandbergen, CEO van Lyfo is tevreden met deze samenwerking: ''Het is mij duidelijk dat Avisi veel ervaring heeft met het bouwen en onderhouden van missiekritische applicaties. Het ontwikkelteam van Avisi is scherp, brengt veel kennis en kunde in en is proactief in de manier van communiceren. Dit heeft geleidt tot een hoogwaardige applicatie met de juiste hoge kwaliteit.'' 

 

Avisi: realisatie van complexe digitalisatie-projecten

Avisi zet technologische kennis in om organisaties binnen maatschappelijke domeinen te helpen complexe digitalisatie-projecten te realiseren. Dit doet Avisi door samen te werken met bedrijven die maatschappelijke impact maken.

 

Lyfo: available, reliable, connected

Lyfo biedt een revolutionair product aan dat automatisch en bijna realtime schakelen mogelijk maakt tussen beschikbare netwerken, zowel nationaal en internationaal. Hiermee biedt het bedrijf de missiekritische markt een belangrijke en maatschappelijke oplossing.