Medische software

Alle patiëntgegevens direct beschikbaar

Zoals in alle sectoren is ook in de medische wereld IT niet meer weg te denken. Ziekenhuizen, huisartsen, tandartsen maar ook steeds vaker de patiënt zelf, hebben te maken met specifieke IT-systemen in de zorg.

Deze verschillende systemen bevatten vaak aanvullende informatie, waardoor er behoefte is ontstaan om medische gegevens tussen verschillende systemen uit te wisselen. Zowel gegevens binnen één instantie als gegevens tussen verschillende instanties. Onze ervaring? Er is veel te winnen op dit vlak!

Procesoptimalisatie in ziekenhuizen

Ziekenhuizen maken vaak gebruik van verschillende systemen, zoals een Elektronisch Patiëntendossier, PACS en een patiëntenportaal. Met het EPD als centraal systeem ontstaat een integratievraagstuk: hoe worden alle gegevens zoals labuitslagen en (röntgen)beelden verzameld in het EPD? En hoe worden deze gegevens weer beschikbaar gesteld aan bijvoorbeeld de patiënt? Interoperabiliteit is daarin zeer belangrijk maar zeker niet vanzelfsprekend.

Gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen

Het interoperabiliteitsvraagstuk wordt nog meer van belang wanneer zorginstellingen met elkaar willen samenwerken. In de hedendaagse gezondheidszorg worden patiënten niet meer altijd in hetzelfde ziekenhuis behandeld: data-uitwisseling tussen ziekenhuizen wordt hiermee cruciaal.

Medische software is echter lang niet altijd in staat om met elkaar te communiceren en internationale standaarden worden vaak niet ondersteund. Het koppelen van systemen middels internationale standaarden levert echter meer op: ook de uitwisseling van data met bijvoorbeeld eerstelijns zorgaanbieders zoals huisartsen wordt mogelijk gemaakt.

Deze gegevensuitwisseling wordt niet alleen bemoeilijkt door technische uitdagingen, er speelt meer: hoe zorg je ervoor dat patiënten de controle hebben over hun medische data? En hoe zorg je er als instelling voor dat je op de hoogte bent van waar jouw data staat? Houd je alle data decentraal bij de individuele zorgaanbieders?

Wij maken gegevensuitwisseling mogelijk

Wij hebben ervaring met het mogelijk maken van medische gegevensuitwisseling. Internationale standaarden als XDS, IHE, DICOM en FHIR zijn ons niet vreemd.

Deze gevoelige uitwisseling past ook goed bij onze dienstverlening: wij nemen in de realisatie van onze oplossingen security & privacy zeer serieus, hebben veel ervaring in het bouwen van integraties tussen verschillende IT-systemen en hebben kennis van decentrale datanetwerken en digitale toestemming.

Kunnen we jouw organisatie ook vooruit helpen?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Wil je meer informatie?

Neem direct contact met ons op!

  088-284 74 00