Softwarekwaliteit.

 

Bugs, performance-problemen, klagende gebruikers of een slecht onderbuikgevoel. Wat is nu eigenlijk de kwaliteit van de software die speciaal voor jouw bedrijf gebouwd is? Het bouwen van steengoede software is niet eenvoudig. Het achterhalen van (toekomstige) problemen is cruciaal voor alle bedrijven die steunen op hun maatwerksoftware. 

 

Software-engineering is belangrijker dan ooit door de plek die software inneemt in onze maatschappij. De reden dat zoveel softwareprojecten nog steeds mislukken (40% ) kent veel oorzaken. Goede software vraagt namelijk om meer dan alleen goede code. Dat weten we niet alleen doordat we al meer dan 20 jaar zelf software ontwikkelen, maar omdat wij ook meer dan 300 bedrijven geholpen hebben hun software-ontwikkelproces te optimaliseren.

 

In onze strijd tegen falende software helpen we bedrijven de kwaliteit van hun code te controleren. Dit doen wij met onze Software Quality Assessment.

Vraagstukken.

Dit zijn de vraagstukken rondom software waar veel bedrijven zich over buigen. 

 • Kan mijn software-ontwikkeling de doelen op de roadmap succesvol realiseren? Hoe krijg ik grip op voortgang?
 • Hoe los ik de performance-problemen op die de eindgebruikers van mijn software ervaren?
 • Kan meer van mijn software-ontwikkelproces geautomatiseerd worden om zo schaarse development capaciteit te besparen?
 • Zijn de gemaakte kosten aan hosting echt allemaal nodig? Ik vermoed dat mijn software niet goed omgaat met de infrastructuur.

Herken jij er een? Dan is onze Software Quality Assessment hét ideale middel om meer controle te krijgen over jouw maatwerksoftware.

2022_06_28_AVISI_DAG_20563

Aanverwante kennis.

Naast de Code-, Architectuur- en Proces-audit beschikken de deskundigen binnen Avisi ook over aanverwante kennis die een onderwerp voor een IT-audit kunnen zijn, zoals:

 • Advies op hostingvormen, zoals Public- of Private-cloud. Bijvoorbeeld het advies om een ander niveau van hosting in te kopen.

 

 • Inzicht in de mate waarin het operating platform optimaal benut wordt. Hoe is de huidige operation platform ingericht? Wordt er het maximale uitgehaald? Zijn er alternatieven?

 • Zicht in de processen rond Operations en of deze verbeterd kunnen worden. Lijkt op de Proces-audit, maar gericht op de operating omgeving.
MG2022_06_22_AVISI_0578

Hoe verloopt een Software Quality Assessment?

Alle onderdelen van de assessment op een rij.

Code-audit

Tijdens deze audit verkrijg jij inzicht in: kwaliteit van de broncode, test coverage én kwaliteit op unit- en integratietestniveau, onderhoudbaarheid van de code, gebruikte standaardcomponenten en verbetervoorstellen.

Architectuur-audit

Tijdens deze audit verkrijg jij inzicht in: kwaliteit van de structuur van de code, complexiteit van de opzet, toekomstbestendigheid van de software en verbetervoorstellen.

Proces-audit

Tijdens deze audit verkrijg jij inzicht in: kwaliteit van het deploymentproces, voorspelbaarheid van het softwareproces, kwaliteit van de documentatie en systeemtesten en verbetervoorstellen.

Onderzoek en inzicht.

 

De Software Quality Assessment begint met een aantal interviews, waarbij het ontwikkel- en deploymentproces wordt geanalyseerd. Hierna onderzoeken we de testkwaliteit en doen we een statistische analyse van de codekwaliteit. Deze resultaten zetten we om naar een inzichtelijk adviesrapport met daarin:


 • Inzicht in de software-architectuur met zijn plussen en minnen;

 • Een onafhankelijke analyse met betrekking tot veel voorkomende bugs en performance problemen;

 • Stappenplan om tot verbeterde performance- en architectuur van de software te komen;

 • Een stappenplan om het software-ontwikkelproces te optimaliseren.

''De Software Quality Assessment is goed en bondig en levert een duidelijk resultaat! Wij kijken ernaar uit om een vervolgtraject aan te gaan om ook de software-behoeften in kaart te brengen.''

Nederlands Instituut voor Zuivelonderzoek

For better food & health

Nizo icon 5

Geïnteresseerd in een Software Quality Assessment?